• El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic assenyala que “l’acondicionament del Port de Querol és un exemple més que tenim un govern que complix” 

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic, Ernest Blanch, ha destacat la ferma aposta del Govern socialista de Pedro Sánchez per la vertebració territorial amb les obres de la N-232, unes obres que posen fi a una reivindicació històrica dels veïns i veïnes de les comarques dels Ports i El Maestrat. Blanch ha assenyalat que l’acondicionament del Port de Querol “posa fi a 40 anys de reivindicacions, i és un exemple més que tenim un govern que complix”.

“La nova N-232 és un projecte que la gent del territori anem demanant des de fa quatre dècades, i cada vegada està més prop de ser una realitat gràcies als governs socialistes, que han sigut sensibles amb el territori entenent que el valor de la vertebració territorial és fonamental per les comarques dels Ports i el Maestrat”, ha manifestat Blanch.

El màxim dirigent socialista a les comarques de Castelló va estar en la visita a les obres del president de la Generalitat, Ximo Puig, la delegada del Govern, Gloria Calero, i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España per fer un seguiment de les obres i a la que també van assistir una àmplia representació de càrrecs institucionals del partit socialista com l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, l’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, l’alcalde de Traiguera, Javier Ferrer, la subdelegada del Govern, Soledad Ten, la directora territorial, Eva Redondo, el portaveu del grup socialista a la Diputació de Castelló, Santi Pérez, la senadora Ana Edo i el senador Artemi Rallo. També van assistir l’alcalde d’Alcañis, Ignacio Urquizu, i el subdelegat de Govern de Terol, José Ramón Morro.

El secretari provincial ha destacat que este projecte, a més de suposar una gran obra d’enginyeria amb la construcció d’un viaducte de 60 metres d’altura i 432 metres de longitud, “permetrà acabar amb eixa barrera psicològica que genere encara reticències per salvar la comunicació entre la costa de Vinaròs i l’interior de Ports i Mestrat, la qual cosa permetrà reduir el temps en els desplaçaments, millorar la seguretat viària, i això farà que hi haja una major dinamització econòmica i social al territori”.

Cal assenyalar que la N-232 Vinaròs-Vitoria és l’eixida històrica i natural del nord de la península de molta gent cap al Mediterrani per Vinaròs. Les actuacions del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana tenen un pressupost de 42,3 milions d’euros i es preveu que estiguen finalitzades en abril de 2022. Les obres contemplen la construcció d’una carretera de nou traçat amb una calçada de 2 a 3 carrils, un carril per sentit, més un carril addicional en rampa per a vehicles lents.