• La trobada ja ha recorregut totes les comarques de Castelló amb l’objectiu d’obrir el partit a la ciutadania i escoltar les seues preocupacions

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic, Ernest Blanch, ha destacat la presència del partit en tot el territori gràcies a la iniciativa Fem PSPV, que hui ha fet parada a Moncofa (Plana Baixa), després d’haver recorregut la resta de comarques. Blanch ha assenyalat que l’objectiu d’estes trobades és “xafar el territori” perquè els representants del partit en les diferents institucions coneguen, de primera mà, les preocupacions dels veïns i veïnes de la comarca. “Ja hem estat en totes les comarques de Castelló i seguirem amb esta iniciativa per a escoltar, atendre les preocupacions de la nostra gent i traslladar-les a les institucions corresponents”, ha assenyalat Blanch.

El màxim dirigent socialista a les comarques de Castelló ha ressaltat el caràcter de “proximitat” de la iniciativa ‘Fem PSPV’ “que ens fa saber les qüestions concretes que preocupen la ciutadania” i ha ressaltat que “precisament, ara tenim la força institucional suficient perquè des de la diputació, des del Congrés dels Diputats, des del Senat, les Corts Valencianes i les mancomunitats, afrontar els reptes dels pròxims anys”. “La intenció d’aquestes reunions de Fem PSPV és obrir la perspectiva i que, amb els càrrecs institucionals, arrepleguem i intercanviem idees i inquietuds per a fer seguiment a Madrid, València o Castelló de les coses concretes dels nostres municipis”, ha apuntat Blanch. Així, el dirigent socialista ha assenyalat que, “si la Covid ho permet, seguirem amb estes reunions per a continuar replegant els vostres plantejaments”. “És la millor manera de establir ponts i dinàmica de treball entre nosaltres, representants del partit en les institucions, i els militants que sou la veu del partit entre la gent dels vostres pobles”, ha afegit.

A la cita de Moncofa ha assistit una representació de l’executiva provincial així com càrrecs institucionals encapçalats pel secretari general provincial, i ha estat oberta a tota la ciutadania perquè pogueren traslladar les seues inquietuds sobre algun assumpte que puga ser atés pels representants del partit. A este respecte, Blanch ha explicat que el ‘Fem PSPV’ també ha servit per a aproximar els càrrecs institucionals, tant a la ciutadania, com a alcaldes i portaveus socialistes.

El secretari general també ha destacat la baixada de l’atur a Castelló en 3.302 persones el mes de novembre, unes xifres que situa a la província en un nivell d’ocupació major que abans de la pandèmia el febrer de 2020. “Aquestes xifres són un exemple indiscutible que la recuperació econòmica és real, una recuperació justa i social en la qual el principal objectiu és que siga per a tots i totes sense que ningú es quede arrere”, ha afirmat.

Finalment, ha defensat la “resposta socialdemòcrata” que està donant el partit socialista als efectes de la pandèmia de la Covid enfront dels “retalls i austeritat” que va aplicar el Partit Popular en la crisi de 2008. 

A l’acte han assistit el portaveu de Nules i secretari comarcal de Plana Baixa, Adrián Sorribes; la secretària general de Moncofa, Ruth Esteve; la portaveu de Moncofa, María Dolores Aguilar; la regidora de la Vall i membre de l’executiva provincial, Zaida Moreno; l’alcaldessa d’Almenara i secretària d’Organització, Estíbaliz Pérez; la vicepresidenta de les Corts i membre de l’executiva nacional, María José Salvador, la visecretària i senadora, Ana Edo; la presidenta de l’executiva provincial, Rosa Marco; el membre de l’executiva local, Mohamed Omari; el membre de l’executiva comarcal, Javier Muñoz; l’alcalde de Xilxes i membre de l’executiva comarcal, José Martínez; el regidor de Xilxes i membre de l’executiva provincial, José Manuel Navarro; el membre de l’executiva provincial, Antoni Romero; el director territorial de Labora i membre de l’executiva provincial, José Vicente Andrés; el membre de l’executiva provincial, Federico Arnau; els regidors de Moncofa, Maribel Masià i José Luis Sánchez, a més de militants, veïns i veïnes.