NOTA DE PREMSA

 

  • El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic destaca que els projectes previstos a les comarques “afavoriran una ràpida recuperació social, econòmica i sanitària”

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic, Ernest Blanch, ha valorat la inversió de 2.490 milions d’euros anunciats pel president de la Generalitat, Ximo Puig, dins de l’acord Alcem-nos, i que considera “farà de Castelló una província forta, resilient i sostenible”. “Gràcies a este gran acord, per al qual s’ha comptat amb el suport d’empresaris i sindicats, les i els castellonencs comptaran amb més recursos per a afavorir una ràpida recuperació social, econòmica i sanitària”, ha assenyalat.

El dirigent socialista de les comarques de Castelló destaca que la inversió del pla a la província se centra en projectes de transició ecològica, sense oblidar la indústria i les infraestructures. “Afrontem una reconstrucció que té com a punt de partida l’ara, però que ha de mirar al demà per a constituir-se com l’oportunitat d’establir les bases d’un sistema verd, sostenible, digital i inclusiu, i el pacte Alcem-nos aixó ho reflectix en la seua projecció per a la província”, apunta.

Així mateix, Blanch ha destacat que la ciutadania té, en les institucions que governa el partit socialista, “a algú que vetla per les seues preocupacions” i que la Generalitat —i també la Diputació de Castelló i el govern d’Espanya— “estan sent un exemple de bon govern, responsabilitat, capacitat i creativitat”. “No és moment per a la crispació ni per a discursos demagogs i estèrils. És moment que tots se sumen al pacte de la responsabilitat i el compromís amb la ciutadania”, assenyala.

Els projectes

La província de Castelló rebrà inversions per un import de 2.490 milions d’euros en els pròxims set anys dins de l’acord Alcem-nos per a la recuperació social i econòmica de la Comunitat Valenciana dels efectes provocats per la pandèmia de la covid-19 impulsat pel Govern del Botànic de Ximo Puig.

Es tracta d’un acord històric en el qual també han participat la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Comissions Obreres (CCOO) i la Unió General de Treballadors (UGT).

En el cas de la província de Castelló, este acord permetrà impulsar projectes com la reutilització d’aigua regenerada en l’àrea de la Plana de Castelló; el desenvolupament del parc logístic i empresarial de la Plana; la creació d’un pol econòmic en la zona d’actuacions complementàries de l’aeroport de Castelló; el bulevard de la Plana de Castelló-Vila-real; les obres en la plaça Jutge Borrull; la creació d’una institució valenciana d’excel·lència internacional per a la ciència; nous centres integrats d’FP amb cicles formatius relacionats amb les energies renovables en el Alto Palancia; mesures de triatge de residus en plantes de tractament; i la millora de l’edifici de la Ciutat de la Justícia.