NOTA DE PREMSA

  • El secretari general provincial afirma que el VI Fòrum d’Alcaldes, Alcaldesses i Portaveus ‘Vicent Nebot’ del passat dissabte “ha constatat la importància de la gestió local com a principal ferramenta per a impulsar la reconstrucció econòmica i social”

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic, Ernest Blanch, ha fet una crida a la resta de partits perquè “aparquen les seues diferències i treballen junts per a aconseguir un gran front comú d’alcaldes i alcaldesses, per a convertir als ajuntaments en la palanca de força amb la qual superar la crisi generada per la COVID-19”. Blanch ha realitzat estes declaracions després de la celebració dissabte passat a Albocàsser del VI Fòrum d’Alcaldes, Alcaldesses i Portaveus ‘Vicent Nebot’, “on es va posar de manifest el paper absolutament primordial que han d’exercir els ajuntaments a l’hora d’impulsar i aconseguir la reconstrucció econòmica i social”.

El secretari provincial assenyala — i així ho va manifestar durant la seua intervenció al fòrum— que el govern de la Generalitat i de la Diputació i molts ajuntaments “han sigut un exemple de convivència, de consens i d’acord per a fer línies de futur d’allò que volem que siga eixa nova normalitat i ara cal que és posem a la feina i hem d’ajudar entre totes i tots a què els alcaldes i alcaldesses ho tinguen el més fàcil possible”. 

A este respecte, afirma que “els ajuntaments i l’oposició socialista ha sigut un exemple de bon govern, responsabilitat, capacitat i creativitat en esta crisi, i la ciutadania té, en les institucions que governa el partit socialista, i especialment als ajuntaments, la seguretat que estem i estarem al seu costat”. 

Baix la premissa que l’ajuntament “és la primera porta a la qual toca un ciutadà o ciutadana quan té un problema, ara més que mai, tots els alcaldes i alcaldesses, i també les i els portaveus, indistintament del partit al qual representem, hem d’anar de la mà per a aparcar les diferències, deixar a un costat la política de la crispació i pensar en els ciutadans”.

En este sentit, el màxim responsable dels socialistes de la província de Castelló, igual que va dir el president de la Generalitat i secretari general del PSPV en el mateix fòrum, Ximo Puig, ha assegurat que “estiguem en el govern o en l’oposició, actuarem amb lleialtat, per a arrimar el muscle i secundar totes aquelles mesures que servisquen perquè Castelló avance”.

L’Ermitori de Sant Pau va ser l’escenari triat per a celebrar dissabte passat el VI Fòrum d’Alcaldes, Alcaldesses i Portaveus ‘Vicent Nebot’ organitzat pel PSPV-PSOE de la província de Castelló on es va col·locar al municipalisme com a instrument essencial en la lluita contra la COVID-19. D’esta manera, el partit socialista provincial mostra la seua màxima aposta per municipis forts, amb plena capacitat de decisió i recursos necessaris per a donar resposta a les necessitats dels seus veïns i veïnes.

L’acte va comptar amb la presència del president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig; el secretari provincial i diputat autonòmic, Ernest Blanch; el vicesecretari de l’executiva i president de la Diputació de Castelló, José Martí; l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco; el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; la directora general de l’Agenda Valenciana Antidespoblament, Jeannette Segarra; i el secretari adjunt de l’àrea municipal de l’executiva federal, Alejandro Soler. També assistiren membres de l’executiva, senadors, diputats nacionals, autonòmics, provincials i l’alcaldessa d’Albocàsser, Isabel Albalat, com a amfitriona.