NOTA DE PREMSA

 

  • El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic ha visitat Morella, Vilafranca i Ares junt amb el diputat autonòmic Francisco Gil per a interessar-se per l’estat dels municipis més afectats

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic, Ernest Blanch, ha valorat els “esforços” de la Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló perquè les zones afectades pel temporal retornen com més prompte millor a la normalitat. Blanch ha fet esta manifestació durant la visita realitzada junt amb el també diputat autonòmic socialista per Castelló Francisco Gil a Morella, Vilafranca i Ares per interessar-se per la situació en què es troben els municipis més afectats per la borrasca Gloria. 

Blanch i Gil han sigut rebuts pels responsables del parc de bombers de Morella, José Luis Grau i Jorge Garcia, el portaveu de la Diputació de Castelló, Santiago Pérez, el membre de l’executiva provincial, Toni Ripollés i les alcaldesses de Vilafranca i Ares, les socialistes Silvia Colom i Ester Querol, respectivament. També van coincidir ahir a Morella amb el delegat del govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, i la subdelegada de Govern a Castelló, Soledad Ten, i han estat en contacte amb els ajuntaments afectats.

Blanch ha aplaudit la incorporació de 100 agents de la Unitat Militar d’Emergències per a ajudar en la neteja en Vilafranca i Ares del Maestrat, les dues de les localitats més afectades per la borrasca Glòria. “Perquè davant esta situació hem de valorar la immediatesa i la rapidesa en què el govern de Pedro Sánchez, el govern de Ximo Puig i la Diputació de Castelló amb José Martí han reaccionat per a ajudar als afectats i que es puga retornar a la normalitat tan prompte com es pugui”, ha manifestat.

Blanch ha afirmat que les mesures “han estat clares: la Generalitat porta al ple les ajudes per als afectats, l’Agencia Valenciana de Turisme ja està en contacte en els ajuntaments per a avaluar els danys, la diputació ha anunciat la contractació externa de maquinària per a la retirada de la neu acumulada i desperfectes en la costa i el Govern d’Espanya ha incorporat els agents de la UME i ha declarat l’emergència climàtica per a donar resposta als desastres meteorològics”.

Amb relació al treball realitzat pel consorci Provincial de Bombers, Blanch ha manifestat que les xifres “ens donen una imatge de la magnitud de la feina realitzada amb 52 servicis per nevades, 47 per vent, 39 a la costa, 32 salvaments i s’han desallotjat al voltant de 50 persones”. “També cal destacar que en les proximitats de Ballestar, els efectius del Consorci han hagut de socórrer a un conductor i s’ha ajudat diferents ambulàncies a poder realitzar els seus trasllats i serveis sanitaris en vials afectats per la neu, en les zones de Sorita, Morella i Benassal”, ha recordat.

El dirigent dels socialistes en les comarques de Castelló ha felicitat als més de 200 agents dels diferents cossos de bombers i emergències per “l’important treball que estan fent davant l’impacte de la borrasca Gloria” i ha celebrat la trobada en perfecte estat de l’home que havia desaparegut a Morella i que estava en una masia incomunicada. De la mateixa manera, ha lamentat profundament les víctimes mortals que s’ha cobrat este temporal i que s’eleven a cinc en la Comunitat Valenciana.

Per últim, Blanch ha assenyalat que en alguns punts la situació “és complicada per la dificultat en aclarir les zones de pas en llocs de difícil accés, per la qual cosa seguim demanant precaució”.