• La presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, ha denunciat aquest divendres que el president de la Generalitat i líder del PSPV, Ximo Puig, “prefereix no tenir a bons professionals a l’Hospital de Vinaròs i col·locar a socialistes, tot i que és el centre hospitalari amb la llista d’espera més alta de la Comunitat: 146 dies de mitjana per anar a un especialista.

Així ho ha afirmat en un acte a Peníscola de la campanya #RetalladesTour del PPCV per denunciar “les retallades del Botànic”, acompanyada per l’alcalde, Andrés Martínez, i el diputat popular a les Corts Luis Martínez, entre altres representants del partido.Bonig ha advertit que “l’Hospital de Vinaròs és el màxim exemple de la mala gestió del Consell en sanitat”, un centre en què “Puig prefereix no tenir a bons professionals i en el seu lloc col·locar a socialistes”, amb “3 regidores del PSPV “de les localitats castellonenques de Cervera, Peníscola i Sant Mateu com a directores de recursos econòmics, infermeria i infermeria d’atenció primaria.

También ha criticat que” fa nou mesos fora declarat d’emergència pel servei d’oncologia i pel servei d’anestèsia en quiròfans “, on” es van ser els especialistes i es va haver de treure un contracte d’emergència perquè arribessin professionals “.

Per això, ha posat èmfasi que “el que hem de declarar és en emergència a la sanitat pública valenciana per la falta de gestió i les retallades” .

La popular ha lamentat que es produeixi aquesta situació quan l’Hospital de Vinaròs és “l’hospital on el temps màxim de llistes d’espera és més alt en tota la Comunitat Valenciana, un 41% més “. “Si el que espera una persona en qualsevol lloc de la Comunitat és una mitjana de 103 dies per anar a un especialista, a Vinaròs han d’esperar 146 dies de mitjana”, ha assenyalat. “Mentre el senyor Puig es gastava els diners en col·locar a tots els socialistes i als socis de Compromís i Podem, en un any hi ha 5.000 persones més en llistes d’espera de sanitat i un total de 8.500 persones més en llista d’espera que l’última etapa del PPCV en 2015.

Per tant la gran afectada per la manca de gestió i per les retallades de Puig és la sanitat “, ha insistit.

En canvi, ha promès que, si el PP valencià torna a governar a la Comunitat, traurà xiringuitos, tornarà a invertir en sanitat i educació i a “fer de l’Hospital de Vinaròs un hospital de referència.