La setmana de les dones, promoguda per l’Agència d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca, va arrancar dimarts passat amb un Café-Tertúlia. L’acte estava obert a tot el públic i va comptar amb la presència de les dones i xiquetes que han participat en la realització de la campanya “Dones Extraordinàries”, creada a propòsit. A la iniciativa van acudir dones de totes les edats i que exerceixen professions diverses. També va haver-hi representació del Grup de Dones local i de la residència de la tercera edat.

En el debat es van abordar temes diferents que afecten hui dia les dones: des de la discriminació laboral per causa de maternitat, la necessitat d’una educació adequada tant a casa com a les escoles, l’evolució de la dona al llarg del segle XX o el nocives que poden arribar a ser certes lletres de cançons que vexen la figura de la dona i que hui dia estan de moda. També es va parlar sobre que cal fer entendre a la població el vertader significat de la paraula feminisme, que no es tracta d’un moviment en contra del gènere masculí, sinó d’un corrent que busca la igualtat de drets entre homes i dones.

Sens dubte, l’acte va servir perquè les assistents s’enriquiren compartint vivències, anècdotes i aportacions en relació a temes que afecten el gènere femení en la societat de hui dia.
-Campanya Municipal “Dones Extraordinaries”

Es tracta d’una iniciativa que tracta de visibilitzar el paper de la dona local i en contra de la violència de gènere. Segons explicava Erica Domingo, agent d’igualtat del consistori, “dones extraordinàries són totes les del poble, encara que la campanya només visibilitze a les que s’han prestat voluntàries”.