• Es va aprovar per unanimitat l’Ordenança fiscal d’ocupació de terrenys d’ús públic per a terrasses de bars i restaurants, per la qual cosa s’elimina el cobrament de la taxa durant un any

L’Ajuntament de Càlig va acollir anit la primera sessió plenària des de que es va iniciar l’estat d’alarma degut a la incidència de la pandèmia per COVID-19, en un saló de plens sense públic degut a les mesures de seguretat imposades en la Fase 1 de la desescalada. Així mateix, els membres del consistori van asseure’s guardant la distància de seguretat, amb gel hidroalcohòlic al seu abast i portant mascaretes durant el desenvolupament de la sessió.

El ple va començar amb un minut de silenci dels regidors i regidores i unes paraules de condol per part de l’alcaldessa de la població, Ernestina Borràs, cap a les persones afectades per la COVID19 i en memòria d’aquelles que han faltat durant les últimes setmanes. Borràs també va agrair el treball que desenvolupen totes les persones que es troben en primera línia per fer front esta batalla, des de sanitaris, passant per l’agent de Policia Local de Càlig, així com el personal de neteja, la brigada municipal i els i les voluntàries que van confeccionar mascaretes per a la població. També va tenir un record cap els establiments locals, la joventut de la població i el seu voluntariat desinteressat, el Consorci Provincial de Bombers i la Guàrdia Civil. L’alcaldessa va finalitzar la seua intervenció amb unes paraules d’esperança dedicades a aquelles persones que es troben encara hospitalitzades, a l’hora que va demanar responsabilitat a tota la ciutadania per tal de sortir d’aquesta situació amb les millors perspectives.

Pel que va a l’ordre del dia, cal destacar que el ple va aprovar per unanimitat l’Ordenança fiscal d’ocupació de terrenys d’ús públic per a terrasses com a conseqüència de la COVID19. La regidora d’Hisenda, Carmen Ferré, va detallar durant el plantejament del punt que el consistori ha enviat una carta informativa a tots els bars i restaurants de la població per tal de comunicar-los que podien sol·licitar l’ampliació de la terrassa. Ferré va assenyalar que alguns d’ells ja han comunicat a l’Ajuntament l’acceptació de l’ampliació, i per aquest motiu, l’equip de govern proposava el punt per no cobrar la taxa d’ocupació fins el mes de maig de 2021, inclòs. Finalment, l’alcaldessa va informar que l’equip de treball està treballant actualment en altres mesures de tipus econòmic destinades a altres col·lectius afectats a causa de la COVID-19.