• Es distribuiran 1500 exemplars de la programació, que compta amb la portada de Mar Anglés Sancho.

 

Amb la programació enllestida i els preparatius en plena efervescència, Càlig inicia el compte enrere per al començament de les Festes Patronals 2018 en honor a Sant Llorenç, que es celebraran del 3 al 12 d’agost, amb el repartiment del llibret que recull la programació per a la setmana més esperada de l’any. L’Ajuntament és el punt de repart dels llibrets entre la població, que ha recollit en massa l’esperat programa.

En total, s’han preparat al voltant de 1500 exemplars per a la seua distribució, que es durà a terme també en poblacions veïnes per tal d’apropar el calendari d’actes a tots aquells interessats en viure les festes calijones. La portada del llibret d’enguany és obra de Mar Anglés Sancho, i representa la població durant la celebració de les festes amb alguns dels actes més destacats, com ara les nits de ball, les carretilles de bous, la celebració del dia de la Dona Calijona o les curses de ciclisme, entre d’altres.

 

La festa esclatarà enguany divendres 3 d’agost amb la presentació de les Reines i les seues Corts d’Honor, en un acte en el qual Manuel Gascó Betí serà el Mantenidor de la vetlada i que estarà amenitzat per l’Agrupació Musical Vila de Càlig, que serà l’encarregada de fer el preàmbul de les festes amb el concert que oferirà dijous 2 d’agost a les 21:30 hores a la plaça Bassa Nova. La població viurà un any més una setmana festiva multitudinària, amb sopars i balls populars, tardes de bous,  concerts i danses, carrosses, esports, exposicions… Tot un ventall d’activitats que seran presentades pròximament i que faran gaudir a grans i menuts.

 

El regidor de Festes de l’Ajuntament de Càlig, Adrián Vidal, ha apuntat que “un any més ja tenim les Festes ací, que durant l’any preparem amb molta il•lusió per tal de que tots els calijons i calijones puguem gaudir-les amb amics i familiars”. Vidal recordava que “és important destacar la labor de les associacions en la confecció del programa i l’organització i col•laboració en molts dels actes programats, sense elles seria molt difícil poder presentar aquest programa tant complet i amb actes per a tots els gustos”. El regidor assenyalava també que enguany, el programa contempla novetats i “busquem la consolidació d’aquells actes que l’any passat vam inaugurar i que van ser tot un éxit, com el partit de veterans, el dia de paelles de la Unió Jove, el Dia de la Dona Calijona… una de les novetats serà la tornada als orígens de l’entrà de bous”. I l’edil també ha aprofitat per a “invitar a tota la gent la comarca a que vinga a disfrutar de les nostres Festes. Bones Festes a tots!”.