• Els turistes han visitat indrets com l’ermita del Socors o la Torre i han degustat els dolços tradicionals de la població

Dilluns 25 de febrer al matí, vora 60 participants del programa ‘Envelliment actiu’ del Club de la Vida de Vinaròs- un pla d’activitats formatives, lúdiques, de relació i d’oci per a persones majors de 55 anys- ha visitat la població de Càlig en el marc de les sortides culturals que realitzen per posar en valor el patrimoni de la comarca. El grup va visitar diferents espais i indrets d’interès de la vila com ara l’Església, la Torre, les Aixetes, les oliveres mil·lenàries i l’ermita del Socors.

Un altre dels reclams que han tingut els visitants ha estat el gastronòmic, a través de la degustació dels famosos i tradicionals dolços calijons, com ara els ‘pastissets’. Els turistes han pogut visitat els dos establiments de Càlig que els confeccionen per donar bon compte d’ells, i adquirir-los per a endur-se’ls de retorn a Vinaròs.

Amb aquest tipus d’activitats, Càlig obre la porta a la posada en valor del seu conjunt històric, que està potenciant en els últims temps a través de la implementació de serveis per als visitants. El passat mes de desembre, es presentava la nova senyalització de l’itinerari cultural de la població, que dóna visibilitat a nivell turístic dels monuments historicoartístics de més rellevància patrimonial del municipi. I és que la Generalitat Valenciana ha atorgat a Càlig el qualificatiu de Municipi Turístic, de manera que la població pot optar a ajudes i subvenció dirigides a impulsar la imatge de destinació turística del municipi.

Tal i com apuntava l’alcaldessa de Càlig, Ernestina Borràs, “ja comencem a vore la feina que hem estat realitzant en els últims anys i totes les inversions que s’estan destinant en matèria turística. Avui, hem rebut el primer grup gran que ens ha visitat i esperem que, amb la finalització de les obres de la Torre i l’obertura al públic del complex, poguem augmentar el nombre de visites a Càlig”.