• Pep Gimeno ‘Botifarra’ i la Colla de Dansaires posen el punt i final a una edició que ha su-perat les expectatives

Amb un dia radiant, Càlig obria diumenge 15 d’abril la VII Fira de Sant Vicent i Dolços Tra-dicionals amb bon sabor de boca. Dissabte, multitud de visitants de la comarca ja s’havien apropat a gaudir de la cita més dolça del calendari d’abril, i havien gaudit ja de les activitats organitzades durant tot el dia.

La jornada de diumenge es preveia, com finalment ha estat, amb un notable augment de participació gràcies a les bones temperatures.

Mentre es succeïen els tallers infantils de la mà de l’associació Mout-te o les excursions a cavall o la mostra de fotografies de Fotoclub La Torre, l’Agrupació Musical Vila de Càlig oferia un concert del professorat de l’Escola de Música que ha posat la nota musical jazzís-tica al dia. Era a la tarde quan s’esperaven dos dels actes més destacats de la jornada. El primer, per la novetat que ha suposat enguany, i el segon, per la posada en escena de tra-dicions ben arrelades a la població.

A les sis, Pep Gimeno “Botifarra” feia ús del seu bon fer i voltava la plaça Nova acompa-nyat per la seua veu, una guitarra i la saviesa de segles contada de boca en boca, cantant en rondalla con un trobador sense vista les cançons valencianes més tradicionals. I a les set i mitja, la Colla de Dansaires posaven el fermall d’or a la Fira amb una actuació en la mateixa plaça que era aplaudida per tots i que posava l’èmfasi en la cultura local amb el ball i la indumentària, el sentiment i el cor dels calijons i calijones.

“La valoració és molt positiva, ens ha visitat molta gent des del primer moment”, afirmava l’alcaldessa de Càlig, Ernestina Borràs, qui apuntava que “molta gent ha vingut la tarde de diumenge a vore a Pep Gimeno ‘Botifarra’, amb una actuació propera a peu de carrer, però també durant tot el matí i la tarde han vingut a gaudir amb el concert de l’Associació Musical Vila de Càlig o els balls de la Colla de Dansaires, han vingut molts visitants a la població”.

Borràs apuntava l’impuls a l’economia local que suposa la Fira, destacant que a les vuit de la tarde de diumenge “ja no quedava ni una farinosa”.