• El senador recorda que 469.215 persones de més de 65 anys veuen injustament penalitzades les seues pensions per jubilar-se abans dels 65 anys, tot i tindre 40 o més anys cotitzats

NOTA DE PREMSA

El senador territorial i portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha anunciat que, després de les eleccions del 28-A, reclamarà el compliment de la moció de la coalició aprovada al Senat al gener perquè la jubilació anticipada deixe d’estar tan penalitzada al nostre país.

“Aquest problema afecta gairebé mig milió de persones”, ha recordat Mulet, “que veuen com la seua prestació es veu dràsticament retallada tot i tindre els anys reglamentaris per jubilar-se”. La coalició sosté que cal eliminar els coeficients reductors des del moment en què el pensionista complisca l’edat legal de jubilació “i no siga penalitzat de per vida en els seus drets pel simple fet de que va començar a treballar de molt jove, cosa tremendament injusta si la persona interessada acredita un període de cotització efectiva de 40 anys”, ha afegit.

Nombrosos ajuntaments i parlaments van aprovar propostes similars a la que Compromís va portar al Senat i que va prosperar amb els vots a favor de PNB, Esquerra, Units Podem i Agrupació Herreña Independent i l’abstenció de PP i PSOE. “Veiem ara com el PSOE no està fent que això passe, tot i el clar mandat de la Cambra Alta i les peticions de milers d’afectats perquè el Govern corregisca aquesta situació i es calcule la seua pensió segons la seua base contributiva i els anys cotitzats, en el moment en què es va produir la jubilació anticipada” i eliminar per sempre situacions com les de joves que, amb 14 anys es van posar a treballar “i es van haver de jubilar als 61 anys i als quals es penalitza amb coeficients absurds, arbitraris i injustos de per vida, que retallen les seues pensions i frena la incorporació de noves persones al mercat laboral”.

El senador ha reclamat de nou que es prioritze aquesta qüestió i es revertisquen tan injustes situacions. L’associació de jubilats ASJUBI40 ha recollit mig milió de signatures en aquest sentit. Algunes d’aquestes penalitzacions superen el 20% de la pensió. Ni PP ni PSOE estan atenent aquesta reclamació.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here