78 Setmanes ja són les que el Club Natació Benicarló porta sense poder tornar a casa. Pel mig tota una sèrie d’obstacles que l’entitat ha salvat, i continua intentant salvar, sobre una corda que trontolla com si d’un funambulista es tractés.

Si la temporada passada va ser dramàtica, enguany va camí de superar-se. Un any després el Club Natació Benicarló es troba en una situació igual o pitjor. Deu dies després d’intentar començar la pretemporada el Club es troba altra vegada en dic sec: sense aigua.

Com si d’un malson, o un mal averany (pot semblar increïble, però és cert), la piscina d’Alcanar, on tenia previst entrenar el Club, ha hagut de tancar per les inundacions provocades per les passades pluges torrencials. Tot i que algunes categories han continuat fent entrenaments en sec, i altres tenien programat nadar a la platja del Morrongo, l’aventura ha durat ben poc, dos dies, per una plaga de meduses (i no és broma). Per tant, així de clar, a dia d’avui el CNB no disposa d’aigua per entrenar.

Quina és la solució? Per què el Club Natació Benicarló no pot entrenar com ho estan fent la resta del clubs de Natació de la Comunitat Valenciana? O més vergonyós encara, com la resta d’entitats esportives de Benicarló? O per quina raó l’ajuntament no fa absolutament res per ajudar en la seua precària situació tan esportiva com econòmica? Fins quant aquest greuge i panorama tant precari? Per què aquesta situació d’abandonament? O és que el que es vol és que el CNB desaparega?

Per sort, i per desgràcia per a uns altres, la piscineta del Port, instal·lació gestionada pel Club on naden els xiquets més menuts, està sent el salvavides de l’entitat, tot i que no donarà per molt més. La llàstima és que eixos nadadors que el Club forma a la piscineta del port, la seua base, es perden pel camí al no tenir continuïtat: uns simplement s’ho deixen al no haver possibilitat de nadar a casa nostra, altres no volen anar a Alcanar (bé, ara enlloc), i d’altres se’n van a fer gran l’equip del poble veí. El Club que més socis i nadadors va arribar a tenir de tota la població ara només és una ombra del que va ser. Ha perdut més 200 socis i nadadors per culpa de la nefasta i negligent actuació del govern municipal que ens ha abandonat a la nostra sort sense complir ni una de les paraules donades des de fa un any. Cap ni una!

El rellotge que marca la desaparició del CNB, tot i la coratjosa i encomiable voluntat de sobreviure… continua amb el seu inexorable TIC TAC. Fins quan?

Text i foto: CNB

www.clubnataciobenicarlo.com