Nota de premsa 18/07/92

El pròxim dissabte 29 de juliol la ciutat de Benicarló tornarà a viure una jornada d’alçada amb la celebració de la 27a edició de la Trobada de Gegants i Cabuts. Aquest acte englobarà activitats per les colles geganteres visitants i tot el públic amb una tarda plena de figures, colors i música pels carrers.

El tret d’inici serà la plantada de gegants i cabuts a partir de les 18 h. a la plaça del Ministre Marcelino Domingo on les 11 colles participants mostraran les seues millors gal·les. Colles vingudes des de diferents indrets com Benicàssim, Borriana, l’Alcora, l’Associació del Corpus de Castelló, Vinaròs, Santa Bàrbara, El Serrallo – Tarragona, la Roca del Vallès, així com les entitats locals de les Feres de l’Estel del Collet, la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Benicarló i l’amfitriona, la Colla de Gegants i Cabuts de Benicarló.

Serà una hora més tard quan la cercavila multicolor recorrerà els diversos carrers de la ciutat fins a arribar a la plaça de Sant Bartomeu, lloc en el qual es presentaran les colles i realitzaran els diversos balls de gegants i cabuts. Cal destacar que també serà el moment escollit per l’entitat organitzadora per a entregar els premis del VI Concurs de dibuix “Colla de Gegants i Cabuts de Benicarló” que enguany va ser realitzat en modalitat de dibuix ràpid i que va comptar amb la participació de 100 xiquets i xiquetes. En aquesta edició els guanyadors de les quatre categories han sigut:
 Categoria A: Valeria Gavaldà Mancha
 Categoria B: Ana Vélez Moreno
 Categoria C: Martina Caldés Dieste
 Categoria D: Isaac Carmona Querol

La trobada finalitzarà amb les ballades conjuntes de tots els gegants i els músics de les colles participants. Aquest acte compta amb l’acord de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Benicarló, així com d’altres àrees implicades com la Brigada d’Obres i Serveis, Policia Local, Esports, Medi Ambient i Turisme. També es compta amb el suport de Caixa Benicarló que any rere any són pilars fonamentals de les tradicions benicarlandes.

II edició de la Cercavila de Gegants Convidats a les Festes Patronals

Per segon any consecutiu, les Festes Patronals tornaran a comptar amb una colla convidada de caràcter extraordinari. Des de la Colla de Gegants i Cabuts de Benicarló s’ha volgut donar continuïtat a l’acte de la Cercavila de Gegants Convidats a les Festes Patronals que tindrà lloc el dissabte 19 d’agost. En aquest acte es busca equilibrar la quantitat de colles convidades amb la qualitat de les colles que es porten, amb l’objectiu de fer un acte més íntim però amb la presència de figures destacades en l’àmbit geganter.

Enguany la colla convidada escollida és una colla molt simbòlica i singular, la Colla Gegantera del Carnaval de Solsona. Es tracta d’una comparsa de gegants manotes que representen la versió burlesca dels gegants oficials de Solsona que pel seu protocol no surten de la ciutat solsonina. Així, el Gegant i la Geganta bojos, la Geganteta i el Mocós seran la comitiva que acompanyaran els gegants benicarlandos durant aquest dia amb l’ambientació musical de la Pai-Pai Band i la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Benicarló a partir de les 19 h.

 

Associació Cultural Colla de Gegants i Cabuts Benicarló
http://collagegantsicabutsbenicarlo.blogspot.com
Contacte: [email protected]