• A la primera fase ja en ús, se sumaran zones de jocs infantils de fusta, un conjunt de work-out de calistenia, skatepark i berenadors

Ja han començat els treballs de construcció de la 2a fase del parc i zona verda al carrer Ferrocarril d’Alcalà de Xivert, amb la preparació del terreny i de la delimitació de les diferents zones que composaran aquesta nova zona verda. L’obra té un cost de 171.979 euros, dels quals 49.500 s’aportaran per la Diputació Provincial de Castelló, dins del Pla Reactivem Obres, i la resta a càrrec de l’Ajuntament. L’executa l’empresa BECSA.

En aquesta segona fase aposta per espais que fomenten el contacte amb la naturalesa, amb zones amb terra i vegetació, en els quals situarien elements de jocs infantils, amb peces de fusta com una cabanya i un tren, pissarres i circuit d’equilibri; una tirolina; un conjunt de work-out de calistenia, amb escales horitzontals i verticals, paral·leles i banc d’abdominals i un skatepark infantil. També s’habilitarà una zona de berenadors, amb taules i bancs. Els diferents ambients es diferenciaran amb vorada longitudinal, pedres de maçoneria en sec i bancals, que separaran i limitaran els diferents espais. Al costat de la zona de work-out es condicionarà un espai obert d’esplai que servirà com a element d’unió amb la resta d’espais del parc.

Aquesta actuació completa la ja existent en la primera fase del parc, ja en ús, amb 4.500 metres quadrats dedicats a espais de convivència, aparells cardiosaludables, zones de descans i arbratge, jocs infantils i un castell de jocs en la part central. També compta amb banys públics, zona d’aparcament i càmeres de videovigilància. En total, sumant, les dues fases, Alcalà de Xivert sumarà gairebé 10.000 metres quadrats de zona d’oci i pulmó verd en el nucli urbà.

L’Alcalde, Francisco Juan, recordava que “el desenvolupament d’espais verds era una de les demandes dels nostres veïns i veïnes i es recull també en documents estratègics com el Pla Reviu” i destacava que “una zona que estava pràcticament en desús s’ha convertit en un espai de convivència i gaudi per a totes les generacions”.