• L’Ajuntament inverteix quasi 50.000 euros en habilitar la zona amb carril bici, zona de vianants i millorar l’aparcament

 

13/11/2018

 Ja han començat les obres de construcció de la nova zona zona ciclopeatonal al passeig del Carregador d’Alcossebre, amb l’objectiu de limitar el pas i estacionament de vehicles a primera línia de platja, primant el pas de vianants i de bicicletes. L’obra inclou també el condicionament i pavimentació de l’aparcament situat a l’entrada del passeig, amb la finalitat de facilitar l’estacionament de cotxes. L’actuació afecta una superfície de 2.772 metres quadrats i consistirà en definir amb paviment asfàltic un carril bici i una zona de vianants paral·lela. Els carrils tindran colors diferents per marcar el seu recorregut.

L’obra, que s’ha adjudicat a l’empresa BECSA, té un cost de 49.994 euros, es finança, per part de l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre, com a inversió financerament sostenible, amb càrrec als romanents de tresoreria de l’exercici 2017. Per poder realitzar-la , s’ha hagut de sol·licitar autorització al Servei Provincial de Costes, a l’estar emplaçada en zona de domini marítimoterrestre.

L’Alcalde Francisco Juan ha assenyalat que “és una prioritat per al nostre equip adequar tot el front litoral, completant les zones que encara no són de vianants, amb la finalitat d’estendre un gran passeig per a vianants que vaja des del far fins Capicorb”. En aquest cas de la zona del Carregador, Juan destaca que “condicionem l’aparcament, perquè sabem que moltes persones arriben en cotxe a la platja però donem prioritat als vianants i les bicicletes perquè, precisament, aquest és un dels criteris de qualitat que s’exigeixen a les platges per concedir les banderes blaves i perquè pensem que ha de ser la línia a seguir perquè el nostre municipi siga més sostenible i es fomente el gran atractiu que té la nostra costa”.