En breu començarà la Fase II de les obres de renovació de les xarxes d’abastiment i de clavegueram del carrer d’Ulldecona i de Saragossa. Els treballs, que s’allargaran durant tres mesos, reduiran les fuites d’aigua i permetran la gestió separada d’aigües pluvials i aigües residuals.

El carrer d’Ulldecona, des del l’encreuament del carrer de Joan Fuster fins al de la N-340a, es tallarà al trànsit a partir de la setmana que ve a causa de l’inici de les obres de renovació de les xarxes d’abastiment i de clavegueram, que substituiran els tubs d’aigua potable de fibrociment per tubs de polietilé d’alta densitat i de major diàmetre. També se substituiran els col·lectors de clavegueram de formigó per uns altres de major diàmetre. A més, es dotarà d’un col·lector central per al drenatge de les aigües pluvials, actualment inexistent, i es col·locaran embornals per a la recollida de l’aigua de pluja.

Les obres afectaran el tram que va des del carrer de Joan Fuster fins a l’encreuament del carrer d’Ulldecona amb l’antiga N-340, a més d’afectar també el carrer de Saragossa, i serviran per renovar les escomeses particulars i per canalitzar les baixants de pluvials dels habitatges per tal que no desemboquen directament a la vorera. A més, es pavimentaran per complet la vorera i la calçada, de manera que el carrer, una vegada acabades les obres, quedarà completament reurbanitzat.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, s’ha mostrat satisfeta per l’inici dels treballs i ha destacat que «és un projecte que hem impulsat des de l’Àrea d’Urbanisme per dotar aquest tram de carrer de tots els serveis necessaris, facilitar la recollida d’aigües pluvials i evitar problemes de filtracions». Miralles ha subratllat que «amb aquesta actuació finalitzarem l’adequació de tot el carrer d’Ulldecona i també el carrer de Saragossa».

Les obres les executarà l’empresa Elecnor per un import de 182.060,18 euros, IVA no inclòs.

L’actuació s’engloba en el pla de renovacions, dotacions i noves incorporacions que s’inclouen en el Pla Director d’Abastiment d’Aigua Potable de Benicarló.

Alteracions en el trànsit

A banda de tallar el carrer d’Ulldecona des de l’encreuament amb el carrer de Joan Fuster fins al de l’antiga N-340, les actuacions alteraran el trànsit en el carrer de Saragossa, que ja es troba tallat al pas de vehicles. A més, mentre es mantinguen aquests talls, es permetrà girar des del carrer d’Ulldecona en direcció al carrer de Joanot Martorell, per tal de poder circular pel carrer Prades.