• L’Ajuntament de Benicarló inverteix 71.571,5 euros en la millora del drenatge d’aigües pluvials del pas inferior del ferrocarril del camí de Sant Gregori, amb la instal·lació de dos bombes de buidatge. Les obres han començat aquesta setmana i finalitzaran en un període d’un mes i mig.

Aquesta setmana han començat les obres d’instal·lació d’un sistema de drenatge d’aigües pluvials al pas inferior del ferrocarril del camí de Sant Gregori, amb l’objectiu de millorar la insuficient capacitat actual de drenatge, que en dies de pluja fa que els períodes d’inundació arriben fins als quatre dies. Fins ara, aquestes situacions obligaven a drenar l’aigua estancada de manera manual.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, s’ha mostrat satisfeta per l’inici de les actuacions i ha remarcat que «aquest pas inferior se sol inundar quatre vegades a l’any i acumula fins i tot 1,5 metres d’aigua quan es produeixen importants episodis de pluges, la qual cosa dificulta el pas dels vehicles i dels veïns de la zona».

En concret, les actuacions estan dividides en tres parts (l’obra civil, la col·locació dels elements hidràulics i la instal·lació elèctrica) i consistiran a instal·lar una arqueta i dos bombes de buidatge, que facilitaran el drenatge d’aigua en episodis de pluja. «Amb aquestes actuacions, en lloc de drenar l’aigua estancada amb motobombes com es feia fins ara, les noves bombes de buidatge s’encarregaran de traslladar l’aigua al col·lector», ha assenyalat l’alcaldessa.

Les actuacions, que estaran finalitzades en un període d’un mes i mig, les du a terme Construcciones Eléctricas Benicarló, l’empresa a la qual s’han adjudicat les obres per un import de 71.571,5 euros (IVA inclòs).