NOTA DE PREMSA

  • Dins de la Xarxa Provincial de Helisuperfícies que suposarà la construcció de 15 aeroports a càrrec de la Diputació Provincial

 

 

17/08/2017

Ja ha començat la construcció de l’heliport d’Alcalà de Xivert, dins de les actuacions promogudes des de la Diputació Provincial per a crear una nova Xarxa Provincial de Helisuperfícies. Aquesta nova instal·lació, que escurçarà notablement els temps d’actuació en casos d’emergències com trasllat d’urgències mèdiques o extinció d’incendis, es situa al costat del polígon industrial El Campaner, en una parcel·la de titularitat municipal que va ser cedida per l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre per a la construcció de l’equipament. En total, tindrà unes dimensions de 37 metres de diàmetre. La Diputació Provincial es fa càrrec de la construcció, amb un cost aproximat de 30.000 euros, i del manteniment de la instal·lació.

Pel que fa a la ubicació, s’ha tingut la bona connexió de la zona amb vies de trànsit principals, com la Nacional 340, així com estar situat al costat de la via del tren. La parcel·la triada no quedava compromesa pel desenvolupament del polígon industrial i estava prou allunyada de zones d’habitatges. El regidor d’Urbanisme, José Colom, ha destacat que “comptar amb una instal·lació d’aquestes característiques suposa poder donar resposta molt ràpida a necessitats de tipus mèdic o a qualsevol emergència”. Està previst que les obres finalitzen a mitjans de setembre.