• • “Denunciem que el gorvern del Partit Popular ens està mentint: ens va mentir al principi, quan ens deien que el Castor no comportava cap risc sísmic, ens van mentir durant el procès per poder pagar una indemnització i ara ens estan mentint amb el desmantellament”, ha explicat la diputada Marta Sorlí.
  • • “No ens val que diguen que no tornarà a passar, volem responsabilitats en el tema del Castor”, ha reclamat el senador Jordi Navarrete. 

 

Avui al matí, el senador Jordi Navarrete, la diputada al Congrés Marta Sorlí i Jordi Moliner, portaveu comarcal de Maestrat-Ports, han oferit una roda de premsa als mitjans comarcals on han explicat les diferents actuacions que s’han portat a terme a les institucions sobre les indemnitzacions il·legals del Castor i els processos que s’estan seguint. 

Jordi Moliner, portaveu comarcal, ha fet la presentació de la roda de premsa i ha remarcat que Compromís és la única força política que ha estat sempre en contra del Castor: “Tant a Vinaròs als plenaris municipals, com a la Diputació de Castelló, com a les Corts Valencianes, al Senat i al Congrés, sempre hem mostrat la nostra negativa al Castor i hem intentat posar llum on només hi havia foscor, mentre que altres partits aquí votaven que no i a Castelló o a València votaven que sí”, ha explicat. 

El senador Jordi Navarrete ha remarcat aquesta idea de la negativa a les injeccions de gas en una zona amb una falla reconeguda i ha explicat les iniciatives presentades a Madrid, primer tombades per la majoria absoluta del Partit Popular al Senat i després a les successives comissions d’energia, on s’ha pogut continuar demanant informació i investigant. “La tàctica habitual del govern és no contestar a les preguntes que formulem amb tàctiques dilatòries o dir que no han entès la pregunta, però dimarts passat vam aconseguir per fi la compareixença del Secretari d’Estat d’Energia i li vam preguntar per què es va inflar el preu, per què no es van demanar informes ambientals i per què hi havia tanta pressa en pagar la indemnització”, ha enumerat Navarrete. “Volem clarificar les opacitats d’eixe projecte a base de preguntes puntuals, sol·licituds de documentació, ja que es neguen sistemàticament a crear una comissió d’investigació, per tal de recollir tota la informació possible i traslladar a la ciutadania què és el que va fallar al Castor. No ens val que diguen que no tornarà a passar, volem responsabilitats”, ha conclós. 

Marta Sorlí, diputada al Congrés, ha explicat la darrera compareixença del ministre d’energia sobre el Castor: “No es pot dir d’altra manera que poca vergonya que un ministre despatxe en dos minuts una indemnització tan rapideta, d’una quantitat tan xicoteta com són 1.350 milions d’euros. Volem explicar quines són les conseqüències d’això, perquè ens costarà 4.500 milions d’euros a totes les persones contribuents per la manera com han decidit pagar eixa indemnització il·legal, però a més, no tenen cap intenció de desmantellar la planta Castor”. “Que eixa planta continue en hivernació ens costa quasi 16 milions d’euros, de manera que continuem sumant i augmentant la factura que li regalem al senyor Florentino Pérez. Des de Compromís denunciem que el gorvern del Partit Popular ens està mentint: ens va mentir al principi, quan ens deien que no hi havia cap risc sísmic, ens van mentir durant el procès per poder pagar una indemnització i ara ens estan mentint amb el desmantellament per poder mantindre una factura que cada dia va pujant. No podem tolerar que continuen fent-nos pagar les factures i les festes dels seus amiguitos del alma. Des d’aquí ho diem clar i ras, volem que eixa planta es desmantelle ja i deixar de veure a la nostra costa les vergonyes orquestrades pel PSOE i pel PP.” ha conclós Marta Sorlí.