• En assemblea ordinària realitzada este mes d’abril, es propose per unanimitat a Juan Marcos Bayarri castell com a nou portaveu de l’agrupació.

En paraules del nou portaveu,“Accepte el càrrec amb humilitat, respecte i amb la responsabilitat que això supose. En este sentit, ens preocupe especialment la Regidoria de Cultura, Esports i Joventut: Fins a quin punt li fa falta a Peníscola una Regidoria de cultura plantejada d’aquesta manera, si son les associacions locals les que realitzen el programa cultural anual? Peníscola pot estar molt orgullosa del gran nombre d’associacions que té, del seu dinamisme i de la seua proactivitat. Actualment, les iniciatives culturals i esportives d’aquesta regidoria son ben escasses; simplement es dediquen a continuar amb la tasca feta per anteriors regidors d’esports o cultura, i acompanyar a les associacions en les seues actuacions fent-se la foto. Hem d’apostar pel nostre Patrimoni Historicoartístic, revitalitzant el nucli històric. Per a nosaltres, la Regidoria de Cultura ha de tindre un pes específic i molt important, no com actualment, que té un paper secundari i residual.

Per altra banda l’àrea de joventut, també és un tema fonamental per a nosaltres;La biblioteca ha de deixar de ser un parvulari i a de reconvertir-se en una sala d’estudi digna per als nostres estudiants, amb sales d’estudi col·lectives i habitacles d’estudi individuals. En època d’exàmens, per què en localitats veínes s’amplia l’horari de la biblioteca i també obrin els caps de setmana? Per què en localitats veines sí, i nosaltres no? Peníscola sempre va un pas enrere de les iniciatives culturals i de recolzament als estudiants: hem de deixar enrere la mentalitat de poble i pensar com a ciutat, que és el que som.

No se pot dirigir ciutats del S.XXI, amb estructures del S. XX i dirigents del segle XIX”, conclou Juan Marcos Bayarri.

Per la seua part, el secretari local, Vicent Castell indica que “Compromís per Peníscola està treballant en un programa plural, buscant un desenvolupament turístic sostenible, on l’educació, els esports i el Patrimoni Cultural, son palanques que arrastren els altres sectors econòmics de la localitat com el Pesquer, l’agrícola o l’hostaler. Preparem un programa dinàmic i fresc, on la Regidoria de Cultura, tal i com ha comentat el nostre portaveu, ha de tindre un pes important. Des de que vam  nàixer estem treballant per millorar la qualitat de vida dels nostres ciutadans, fent una política constructiva. A Peníscola li fa falta més política al despatx i menys política al carrer”, afirma el secretari local.