NOTA DE PREMSA

 

  • Compromís per Peníscola ha votat en contra dels pressupostos 2020, perquè són uns pressupostos “continuistes i sense ambició, que no milloren les mancances”.

Juan Marcos Bayarri, portaveu local de Compromís afirma:” Els pressupostos 2020, continuen en l’ actual línea del govern local, marcada per l’ immobilisme. Parlen molt de la diversificació de l’economia, i de la desestacionalització del sector turístic, però no veiem cap voluntat real.

Tornem a trobar la falta d’ interès per la cultura. No inverteixen en cultura,no són capaços de desenvolupar un projecte cultural bàsic mitjançant un programa cultural anual, perquè no tenen cap interès en crear una estructura cultural en Peníscola, tot i les immenses possibilitats que tenim per convertir-nos en el referent cultural de la província. Una agenda cultural amb cinema, teatre, dansa o música en temporada baixa,ajudaria a estimular el comerç i el sector hostaler”.

Juan Marcos, continua:”lamentem la reducció en les subvencions al nucli històric, passant de 30.000 € a 10.000 €, on hem demanat una reflexió i autocrítica. Estes ajudes no es demanen per la falta d’ informació a la població. El nucli històric, ha de ser una joia magníficament cuidada, però està clar, que  l’ equip de govern no aposta per promoure estes ajudes,més be tot el contrari, les retalla”.

Per la seua part, Vicent Castell secretari local de Compromís  indica: “En els comptes 2020, trobem a faltar partides tan necessàries com un pla de formació i orientació laboral, un pla de reforestació de la localitat o un pla de control de plagues dels coloms en el nucli històric, entre altres mesures. Tampoc hi ha cap partida que faça referència al pla general d’ urbanisme (PGOU), on el consistori local porta gastat quasi 900.000€, o una partida d’ ingressos per la venda il·legal”.

Juan Marcos conclou:” Estos pressupostos no tenen en compte als joves emprenedors, els quals en un espai coworking, ajudarien a la diversificació de l’economia local cap a nous sectors productius. Per tant, es tracta d’ un pressupost continuista i poc ambiciós, que no té en compte fomentar l’ economia local,ni fomentar la cultura, ni la diversificació del sector turístic, ni la desestacionalització; no aposta pels joves emprenedors com a motor de nous sectors productius, i a més a més, hi ha temes pendents com el  PGOU o el pagament dels terrenys de la EDAR, que no es contemplen”.