bty

NOTA DE PREMSA

 

  • El Grup Municipal de Compromís, ha registrat una proposta què insta a l’Ajuntament a formar part del Pacte dels alcaldes pel Clima i Energia. A més d’iniciar la sol·licitud de les ajudes autonòmiques que estan lligades al PACES.

 La portaveu de Compromís, Paula Cerdà, hi ha assegurat que “cal posar en marxa tots els tràmits adients per formar part del Pacte de les Alcaldies, amb una aposta clara per la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic a Vinaròs, a més de poder participar d’accions globals i transversals d’acord a les directrius europees”.

A l’agost, la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, va emetre una resolució publicada al DOGV per la qual es convoquen ajudes als municipis de la Comunitat Valenciana per a potenciar projectes de lluita contra el canvi climàtic per a l’exercici de 2020. La convocatòria té per objecte concedir ajudes per a potenciar actuacions de lluita contra el canvi climàtic, impulsant l’establiment de mesures dins dels plans d’acció per al clima i energia sostenibles (PACES) i actuacions para reduir la petjada de carboni. En particular aquelles relacionades amb reforçar la implantació d’energies renovables i millorar l’eficiència energètica. I també, contribuir a la mobilitat sostenible vinculada a la reducció d’emissions derivades del transport dins del municipi. El municipi de Vinaròs no forma part d’aquest pla d’acció, per la qual cosa no pot beneficiar-se d’aquesta convocatòria. Per això, la regidora demana que “és sol·liciten les subvencions autonòmiques per la implantació de projectes en la lluita contra el Canvi Climàtic”.

Des de Compromís esperem que tots els grups polítics donen suport a la proposta per lluitar de forma conjunta per impulsar plans d’acció pel clima i l’energia al municipi de Vinaròs.