L’alcalde de La Salzadella assenyala el sobrecost que suposa per als municipis xicotets contractar el segon metge en els ‘bous al carrer’

  • Cristóbal Segarra: “Amb els diners que ens costa contractar el cirurgià podriem fer un dia més de bous”

La Salzadella, 12 de febrer de 2018:

L’alcalde de La Salzadella, Cristóbal Segarra, ha denunciat que “la contractació del segon metge en els festejos dels ‘bous al carrer’ suposa un sobrecost innecessari sobretot en municipis xicotests com és el cas de La Salzadella”. Per al primer edil “amb els diners que anem a pagar per a contractar el metge cirurgià tindriem per a fer un altre dia de bous o bé per a fer altres activitats per als nostres veïns”.

Cristóbal Segarra ha assegurat que “el segon metge és una trava del Consell als festejos taurins”. Según l’alcalde de La Salzadella, “el Consell ens imposa la contractació d’un segon metge que no és més que un impediment perquè en la província de Castelló es mantinga una de les tradicions més arrelades”.

Així mateix, el primer edil ha assenyalat que “no hi hauran suficients cirurgians per a cobrir tots els ‘bous al carrer’. Açò suposa que a l’agost podrien haver-hi problemes per a celebrar-se els festejos. A més, les consultes no estan preparades perquè els cirurgians puguen realitzar intervencions”.

Per açò, Cristóbal Segarra ha demanat que tots els grups amb representació en les Corts Valencianes que recolzen el pròxim dimecres la Proposició No de Llei que ha presentat el PPCV perquè es derogue l’obligatorietat del segon metge.

L’alcalde ha realitzat aquestes declaracions durant la celebració de les festes patronals en honor a Sant Blai que han finalitzat aquest cap de setmana. Fins a La Salzadella s’han acostat per a gaudir dels ‘bous al carrer’ l’alcalde de Peñíscola, Andrés Martínez, l’alcaldessa de Canet lo Roig, Mª Angeles Pallarés, i l’alcalde de Xert, José Rosendo.