La Corporació Municipal ha fet visible el seu rebuig a la violència de gènere amb la lectura conjunta d’un manifest de condemna. A l’acte també ha participat l’alumnat de diversos centres educatius i una representant de la societat civil.

L’Ajuntament de Benicarló ha volgut commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones amb la lectura d’un manifest per part de representants dels quatre grups polítics amb representació municipal. L’alcaldessa, Xaro Miralles, en representació del PSPV-PSOE; la segona tinent d’alcalde i regidora de Benestar Social, Marta Escudero, portaveu de Compromís-ERPV; Juan Manuel Cerdá, per part del PP i Juan José Cornelles, regidor de Ciudadanos, han llegit el document on es posa èmfasi en la necessitat de fer servir tots els recursos per eradicar violència masclista i s’alerta de que «encara queda molta feina per fer, i els ajuntaments som les institucions més pròximes a la ciutadania i els que hem de donar una resposta més ràpida a aquesta xacra social».

El manifest alerta de la vulneració dels drets de la dona, i també d’aquelles desigualtats que la legitimen i la perpetuen. Així, en el document llegit s’ha recollit la voluntat ferma de «no subvencionar, des de l’Ajuntament, actes en els quals l’entitat organitzadora perpetue les desigualtats de gènere».

A més, des dels centres educatius i la societat civil s’han volgut sumar a la reivindicació. L’alumnat dels centres d’educació secundària del Joan Coromines, del Ramón Cid i del Centre Integrat Públic de Formació Professional han volgut mostrar el seu rebuig a la violència masclista, així com també ho ha fet una representant de la taula d’igualtat de gènere i de la ciutadania.

 

 

Aquestes fotos de JG, corresponen a la Concentració de Benicarló