NOTA DE PREMSA

  • Esquerra Republicana del País Valencià exigeix la llibertat dels presos i preses polítiques, per la qual cosa el dia que començava el judici a la democràcia es va concentrar davant dels ajuntaments de Benicarló, Gandia, Castelló, València i altres municipis del País Valencià.

La concentració, que, convocada per la plataforma Va de Democràcia, va reunir desenes de benicarlandes i benicarlandos davant del consistori, va concloure amb la lectura del següent manifest.

“Des de Va de Democràcia considerem que és intolerable que en l’Europa del segle XXI, es jutge a un grup de persones per les seues idees. Condemnem rotundament la deriva autoritària de l’Estat espanyol i la falta de voluntat de diàleg que el govern del PSOE ha mostrat per trobar una solució pactada a les aspiracions democràtiques d’una gran part del poble de Catalunya.

Exigim la retirada de les acusacions de la fiscalia i la posada en llibertat dels presos i preses polítiques. L’aspiració d’un poble a decidir el seu futur de forma cívica i pacífica no pot ser en cap cas reprimida ni amb la força bruta ni amb la judicialització de la vida política.

Condemnem l’intent de determinats grups i partits per fer de la crispació un instrument espuri de guanys electorals a costa de subvertir el sentit de la democràcia. Així mateix demanem a totes les forces democràtiques del País Valencià, un pronunciament clar i rotund de condemna cap aquest judici polític.”