El passat dissabte 19 d’octubre la Societat Musical “La Alianza” va rebre a la Unitat de Música de la Caserna General Terrestre d’Alta Disponibilitat de València amb motiu de la celebració del Dia Nacional. Aquest concert és fruit del contacte, des de fa gairebé dos anys, de les dues bandes de música, l’encontre de les quals es va concretar finalment el passat cap de setmana. Aquesta Unitat està formada pel seu Oficial Director, Armando Bernabeu Lorenzo, i vora quaranta suboficials i músics de tropa que hi formen part. La Unitat de Música desenvolupa la seva activitat musical dins de la comesa específica castrense participant, així mateix, en nombroses audicions simfòniques: Cicles de Concerts anuals al Saló del Tron de Capitania General on s’ofereix, al costat de les obres del repertori clàssic universal, obres per a Banda estrena a Espanya i fins i tot de rigorosa primera audició, concerts extraordinaris amb motiu de la Setmana de les Forces Armades, enregistraments per a Ràdio 2 FM de Ràdio Nacional Espanya, Ràdio 9 i altres emissores, gires de concerts en auditoris espanyols així com per diverses ciutats europees, havent clausurat en 1.997 i 2.000 les 1ª i 2ª seccions respectivament del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València.

En aquesta ocasió, el concert va tenir lloc a la Carpa de l’Atlàntic de la nostra població, i va constar de tres parts. En la primera, la Unitat de Música va interpretar les següents obres: primerament, obriren el concert amb el pasdoble La Giralda, d’Eduardo López Juarranz; seguidament, van interpretar l’obertura Ross Roy, del compositor holandès Jacob de Haan; la tercera de les obres va ser l’intermedi de l’òpera Goyescas, del mestre Enric Granados; a continuació, ens interpretaren Folk Dances, de Dimitri Shostakovich i per a finalitzar la Processó d’Elsa, de l’òpera Lohengrin, de l’alemany Richard Wagner. Cal dir que la Unitat està formada per músics professionals, per la qual cosa el nivell tècnic i artístic de cadascuna de les interpretacions va ser molt elevat i rebut amb entusiasme pel públic assistent, que disfrutà del repertori dels nostres convidats.

La segona part del concert va estar a càrrec de la Banda Simfònica de la Societat Musical “La Alianza”, que interpretà el pasdoble Brisas Otoñales, del valencià Miguel Gimeno Puchal; seguidament, Cançons de Mare, un recull de temes folclòrics valencians en tres moviments (Cançó, Mare, Vicenteta es casa i Baix el Pont de Cullera), del cullerenc Rafael Talens Pelló, i per últim el pasdoble Societat Musical “La Alianza”, de Tomás Simón Plazas. El moment més emotiu del concert va ser quan les dues bandes de música es van unir dalt de l’escenari per interpretar conjuntament el Pasodoble de la Bandera o també conegut com Las Corsarias, de Francisco Alonso, així com l’Himne de Vinaròs, de Tomás Mancisidor, l’Himne Regional Valencià, de Maximiliano Thous i José Serrano i l’Himne Nacional de Espanya, de Bartolomé Pérez Casas amb arranjament de Francisco Grau. En definitiva, una magnífica jornada musical on el públic va poder gaudir de grans interpretacions i un excel·lent repertori en un marc immillorable.