• L’acadèmia i festival de música medieval i renaixentista ha estat un èxit que ha reunit més d’un centenar d’alumnes i professors de tot el món
  • Els concerts i les classes als edificis gòtics de Morella han comptat amb una elevada participació al llarg de tot el festival

La dansa de la mort tanca la VI edició de l’Early Music Morella al convent de Sant Francesc. L’acadèmia i festival internacional de música medieval i renaixentista ha estat tot un èxit que ha comptat amb un centenar d’alumnes i prestigiosos professors que traslladen Morella a l’Edat Mitjana durant una setmana. És ja una tradició que La dansa de la mort siga el concert de cloenda del festival i que compte amb la participació d’alumnes i professors que han conviscut a Morella des del dia 21 de juliol.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “l’Early Music Morella uneix la història i patrimoni de la ciutat amb la música medieval i estableix una connexió perfecta que ens trasllada a una altra època”. A més, l’edil ha comentat que “amb aquesta acadèmia de música, de les més importants d’Europa i de caràcter internacional, aconseguim promocionar la nostra ciutat i el seu potencial patrimonial i cultural a un públic molt ampli”. Rhamsés ha explicat també que “amb la gran quantitat d’alumnes i professors d’arreu del món que arriben a Morella durant aquesta setmana, molts dels monuments i edificis antics de Morella s’han vist plens de gent i ambientats amb la música que antigament era més habitual”.

El concert de clausura amb La dansa de la mort és molt espectacular perquè participen els alumnes i professors de l’Early Music Morella. D’aquesta manera, el convent de Sant Francesc albergarà més de 100 persones damunt de l’escenari on també participen els Gaiteros de Morella.

Cal recordar la vessant social que té l’Early Music Morella que compta amb beques i ajudes per a músics d’arreu del món. A més, durant la seua estança a Morella han realitzat concerts al Centre de Dia i a la Residencia Sant Joan Bautista, a més de mostrar la música de l’època medieval als més menuts. A més, la present edició compta amb un projecte pioner que té com a objectiu la reinserció social i laboral de personal reclús o exreclús a través de la cultura.

La dansa de la mort

“La Dansa de la Mort” pren com a origen la idea que davant la mort tots som iguals. A la Sala Capitular del Convent de Sant Francesc es troba aquesta pintura del segle XV que té un gran valor històric. En ella, apareixen representats diferents estaments de la societat, que ballen al voltant de la mort. Aquesta pintura és el motiu axial de la celebració d’aquest curs i festival a Morella.

 

Morella, 27 de juliol de 2017

 


Concluye una exitosa edición del Early Music Morella

La academia y festival de música medieval y renacentista ha sido un éxito que ha reunido a más de un centenar de alumnos y profesores de todo el mundo

Los conciertos y las clases en los edificios góticos de Morella han contado con una elevada participación a lo largo de todo el festival

 

La danza de la muerte cierra la VI edición del Early Music Morella en el convento de Sant Francesc. La academia y festival internacional de música medieval y renacentista ha sido todo un éxito que ha contado con un centenar de alumnos y prestigiosos profesores que trasladan Morella en la Edad Media durante una semana. Es ya una tradición que La danza de la muerte sea el concierto de clausura del festival y que cuenta con la participación de alumnos y profesores que han convivido en Morella desde el día 21 de julio.

El alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacado que “el Early Music Morella une la historia y patrimonio de la ciudad con la música medieval y establece una conexión perfecta que nos traslada a otra época”. Además, el edil ha comentado que “con esta academia de música, de las más importantes de Europa y de carácter internacional, conseguimos promocionar nuestra ciudad y su potencial patrimonial y cultural a un público muy amplio”. Rhamsés ha explicadotambién que “con la gran cantidad de alumnos y profesores de todo el mundo que llegan a Morella durante esta semana, muchos de los monumentos y edificios antiguos de Morella se han visto llenos de gente y ambientados con la música que antiguamente era más habitual”.

El concierto de clausura con La danza de la muerte es muy espectacular para que participen los alumnos y profesores de la Early Music Morella. De este modo, el convento de Sant Francesc albergará más de 100 personas en el escenario donde también participan los Gaiteros de Morella.

Hay que recordar la vertiente social que tiene el Early Music Morella que cuenta con becas y ayudas para músicos de todo el mundo. Además, durante su estancia en Morella han realizado conciertos en el Centro de Día y la Residencia San Juan Bautista, además de mostrar la música de la época medieval los más pequeños. Además, la presente edición cuenta con un proyecto pionero que tiene como objetivo la reinserción social y laboral de personal recluso o exrecluso a través de la cultura.

La danza de la muerte

“La Danza de la Muerte” toma como origen la idea de que ante la muerte todos somos iguales. En la Sala Capitular del Convento de San Francisco se encuentra esta pintura del siglo XV que tiene un gran valor histórico. En ella, aparecen representados diferentes estamentos de la sociedad, que bailan alrededor de la muerte. Esta pintura es el motivo axial de la celebración de este curso y festival en Morella.

 

Morella, 27 de julio de 2017

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here