“De las tinieblas a la luz”, així de suggeridor és el títol de la novel·la que ahir dimarts es va presentar en la Llar Juvenil de Canet lo Roig en un acte presidit per l’alcaldessa, Mª Ángeles Pallarés, que va exercir de mestra de cerimònies i va presentar a les autores.

A continuació, Mª Angeles Ortí Simó va pronunciar unes emotives paraules d’agraïment i va donar testimoni de les seues experiències passades i del difícil que resulta deixar la droga i refer la vida. Com va apuntar la coautora del llibre, es tracta d’una història novel·lada basada en una vida real: la seua pròpia història, i el principal objectiu d’aquest llibre és explicar la seua vivència per a donar a conèixer els efectes de les drogues i conscienciar a la joventut a no introduir-se en el sòrdid món de la drogoaddicció.

Seguidament, Pilar Bellés va impartir la conferencia “Prevenció, detecció i actuació en casos de drogues i altres addiccions” en la qual va oferir informació útil perquè els familiars puguen detectar possibles addiccions o consum de drogues i com actuar davant el problema. Especialment, es va centrar en la detecció i actuació en casos de drogues. L’escriptora també va parlar de diferents addiccions (cafeïna, tabac, alcohol, esteroides, medicaments per a l’ansietat, xarop per a la tos, pastilles per a dormir, analgèsics, Valium …) i va donar solucions sobre com educar als fills des del diàleg i la importància que el pare i la mare empren el mateix missatge quan educació i també de la importància d’establir normes i límits en consens.

“De las tinieblas a la luz” és una novel·la basada en un fet real que explica la vida de Paula, una jove que va estar molts anys tontejant amb les drogues fins que, gràcies a la fe i el suport de la seua família, va aconseguir eixir d’aqueix món i refer la seua vida.