11.2 C
Vinaros
lunes, enero 27, 2020
Inici Vinaròs Policia Confiscació de 27 kg. d’aliments peribles amb risc per a la salut...

Confiscació de 27 kg. d’aliments peribles amb risc per a la salut pública

27

Per part d’agents de la Policia Local de Vinaròs, en el matí d’ahir dimarts 31 d’octubre, es va dur a terme una inspecció en un vehicle isoterm que transportava divers material alimentari en el seu interior. El servici va tindre lloc en l’Av. Pablo Bejar, la inspecció s’inicia al detectar que el vehicle no presentava la corresponent identificació exterior (placa ATP i adhesiu que indica la data de renovació de la inspecció ATP) , que han de portar els vehicles destinats al transport de mercaderies peribles. Després de requerir al conductor que ensenye als agents policials el material que transportava, comproven que es tractava de distintes caixes de menjar i que esta no es trobava emmagatzemada davall la temperatura necessària legalment. Davant d’això es requerix la presència en el lloc d’un tècnic de la inspecció de Salut Pública, personant-se un inspector veterinari agent de Control Oficial del Centre de Salut Pública de Benicarló.

Ja en companyia del veterinari, s’alça acta de control al detectar en el transport diverses infraccions. Entre les irregularitats observades, el vehicle transportava productes ultracongelats (carxofa trossetjada/tacos de carn) a una temperatura de +1’8°, quan la seua temperatura hauria de ser de -18° i productes frescos (crema de sobrassada/formatge ratllat) a una temperatura de 14°, quan haurien d’estar conservats a 0°. Tots els aliments emmagatzemats superaven les temperatures legalment establides i per tant, el seu posterior consum, podien suposar un risc per a la salut pública.

Per això es va procedir a la destrucció de tota la mercaderia transportada (5 caixes), sent retirada per l’empresa que gestiona els Residus Sòlids Urbans en la localitat de Vinaròs, encarregant-se ells del seu tractament.

Respecte al conductor, el qual havia transportat els aliments des del seu origen a Paterna (València) , no disposava de la formació en higiene alimentària necessària per a manipular els aliments que transportava, i a més, existien discrepàncies respecte al destí dels productes, ja que segons afirma el propi conductor la mercaderia tenia com a destí un local de Vinaròs, en canvi, en l’albarà d’entrega la direcció indicada com a destí un local de la localitat de Múrcia.

Per part de la Policia Local de Vinaròs ja s’han realitzat i es continuaran duent a terme inspeccions com esta, amb una molt bona col·laboració amb els inspectors de Sanitat, tot per a dur a terme un control exhaustiu dels vehicles destinats al transport de productes peribles, al ser el seu estat de conservació vital per al seu posterior consum amb totes les garanties de sanitat.