Enguany la nostra parròquia de Sant Bertomeu estem d’ aniversari. Celebrem els 275 anys de la finalització de les obres del temple  parroquial. Es l’ edifici més emblemàtic  de la nostra ciutat i del  que tots els  benicarlandos i benicarlandes ens  sentim tan orgullosos. Va ser un 9 d’ octubre de 1743 quan van traslladar per primera vegada el Santíssim  Sacrament en finalitzar les obres,  que va durar 23 anys segons les  cròniques . En  celebrar aquesta  efemèrie volem agrair el llegat  que els nostres antepassts ens han deixat  amb aquesta magnífica  heréncia cristiana. 

 
Este temple forma part de la història  de la nostra ciutat  i esta al cor  de moltissims benicarlandos, perquè ací hem celebrat molts  esdevenimnts  de les nostres families:  batejos, comunions, confirmacions, confessions, matrimonis, exèquies o la celebració de l’ eucaristia  dominical.  En este temple tenim  l’ altar dedicat  al Pare Sant Antoni. La  nostra Confraria  de Llauradors es  va formar l’ any 1952, amb l’ objetiu  de recuperar la festa  i replegar fonts  per a la construcció d’ un altar dedicat al Sant. Un 24 de maig  de 1964 es va consagrar solemnement  sent rector Don Salvador Duart.
 
La meua felicitació  i millors desitjos  al matrimoni Antonio Vallés  i Joaquina Lores i a la nostra dama, Agnès Galán; representen respectivament l’ esforç per portar  endavant la festa i el futur en  mantenir  les nostres tradicions benicarlandes. 
 
 Que esta celebració de la festa de Sant Antoni ens anime a sentir-nos  pedres vives de l’ edifici esperitual  que és l’ Església del Crist de la qual  Ell és la pedra angular sobre la cual  es va edificant  la nostra  vida cristiana. 
 
Vos desitjo a totes les families i visitants una molt bona festa 2019. 
 
 
Visca el Pare Sant Antoni!
 
 
Mosén Carlos Luis García i Talarn
 
 
JG