Com cada any i ja en son 48 per , el dia 23 de juny arriba la Flama del Canigó a Vinaròs, coincidint amb  la fira i les festes de Sant Joan i Sant Pere.

De totes maneres enguany,  per coincidir la Festa d’arribada de la Flama amb la festivitat de Corpus  i coincidint amb l’hora, aquesta Associació juntament amb l’Ajuntament, van decidir que la festa de rebuda de la Flama es traslladés a la pérgola petita del passeig Blasco Ibañez o sigue que des de l’Ajuntament, els  Dimonis amb els seus Dracs  de faula, acompanyats pels dolçainers i tabaleters   i acaronats per molta gent l’acompanyen, i amb  la presència de  les autoritats locals baixaren la Flama fins a la pèrgola del passeig. A partir de l’any que ve tot tornarà a la normalitat, amb l’arribada a l’Ajuntament, com es tradicional.    

A la Pérgola menuda  l’Associació Cultural Jaume I, que per cert va ser felicitada per Omnium Cultural per la seva tasca, va rebre la Flama amb  part del consistotri munipal presidit per l’Alcalde Guillem Alsina, i el concejal de cultura Marc Albella, i el nou regidor de Cultura Anna Fiblar  entre d’altres. El foc que poques hores després prenia força amb la traca, que encenia, afegint-se així, a la nit més màgica i simbòlica de l’any. Posteriorment es va repartir coca feta pel gremi de pastissers i mistela donada per la Caixa Rural.

       Com es tradicional s’intercanviaren els regals i es donà la benvinguda a la Flama, que s’escampa per tots els Països Catalans.   Posteriorment  les veus de Núria Gil i de Martí Gil, acompanyades d’uns versos de Maria Mercè Marçal llegiren el parlament de benvinguda enguany escrit des de la presó  per Carme Forcadell.   

     La Flama va ser recollida per pobles com La Sènia; que per cert ja fa mes de 20 anys que ve a cercar-la a Vinaròs, Alcanar i Benicarló.  

                                                                                   Associació Cultural Jaume I