Cs urgeix a Conselleria la instal.lació immediata de les unitats de nefrologia en els centres sanitaris de Vinaròs i La Plana

0
  • La diputada autonómica, Merche Ventura, titlla de “discriminatòria la diàlisi pública a Castellón”

 

Castelló, dijous 11 d’octubre de 2018.

La diputada autonòmica per la província de Castelló, Merche Ventura, ha urgit a la Conselleria de Sanitat “la instal·lació immediata de les unitats de nefrologia en els centres sanitaris de Vinaròs i La Plana, després de l’ultimàtum donat per l’associació de malalts renals d’Alcer Castalia”. En aquest sentit, Ventura ha recordat que “es tracta d’una reivindicació que ve des de lluny, de 2008, i que des de Cs ja vam demanar al març de 2017 i posteriorment a principis d’agost d’enguany, no obstant açò en Conselleria segueixen obstinats a mirar cap a un altre costat”.

Així doncs, la diputada ha titllat de “discriminatori que a Castelló el percentatge de diàlisi pública únicament aconseguisca el 9 per cent quan el total de la Comunitat Valenciana és d’un 35″. “Ara mateix la majoria són atesos en centres concertats i si és urgent derivats a l’Hospital General que s’està quedant xicotet“, ha informat la també portaveu provincial, qui ha postil·lat que “no pot ser que per la falta de nefròlegs en l’Hospital de Vinaròs, cada any es produïsquen més de 2.000 desplaçaments de ciutadans del nord de la província de Castelló, incloent la comarca dels Ports”.

Per açò, la diputada provincial ha demanat al Consell “menys promeses i més agilitar els tràmits d’una vegada per sempre perquè amb la salut no es pot ni s’ha de jugar”.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here