L’auditori municipal Ayguals de Izco també té arquitectures fingides a la seua façana, igual que les recentment restaurades de la capella de Santa Victòria i els tècnics ja treballen en la seva posaa en valor, segons han informat este matí la regidora de Cultura, Anna Fibla i el restaurador Marcos Roca.

Roca ha explicat que “ara estem fent un inventari, localització i datació de pintures al fresc en els exteriors del barri antic. El descobriment és important i seria similar al de Toledo, perquè hi haurà aproximadament unes 50 habitatges a Vinaròs amb aquesta mena de pintures”, va explicar. De fet, de les 11 cates realitzades han sortit 3 edificis amb pintures molt importants de l’escola florentina. “Hi ha una tradició de pintura barroca aqui que procedeix dels pintors italians que van embellir el palau de l’Escorial, que van pintar a Vinaròs i altres ciutats del Mediterrani per a guanyar uns diners i poder tornar al seu país”, va assenyalar Roca, que va considerar que la seva recuperació significarà un gran incentiu cultural i turístic. “Després de Toledo, Vinaròs serà la ciutat d’Espanya amb més pintures en exteriors”, va assegurar.

La regidora de Cultura, Anna Fibla, de la seua banda, va assenyalar que “estem entusiasmats amb aquest projecte perquè podem fer un museu a l’aire lliure que suposaria un atractiu patrimonial que ens pot diferenciar i en el pressupost del pròxim any destinarem una partida per a recuperar-les”