Agents del Servei de Protecció de la Naturalesa del Destacament del Delta de l’Ebre i de l’equip de Tortosa, de la Comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona, han denunciat a dos pescadors recreatius, per capturar amb mort dos exemplars de tonyina roja en època de veda.

Amb motiu de les diferents queixes de professionals dedicats a la pesca de la tonyina roja en la costa de Tarragona, el Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil de Tarragona, va establir una sèrie d’operatius encaminats a la detecció d’activitats il·lícites relacionades amb la pesca d’aquest producte, establint controls en ports de baixa activitat, per ser aquests els idonis per a la descàrrega de captures.

Arran d’aquests operatius, a principis de la setmana passada, durant la tard/nit, en la rampa de desembarcament lliure de Riumar, terme municipal de Deltebre, va ser detectada una embarcació rígida que es disposava a efectuar l’amarre. A l’ésser aquesta hora inusual per a realitzar aquesta maniobra i sospitar que haguera realitzat alguna activitat il·lícita, es va procedir a inspeccionar l’embarcació, localitzant un doble fons amb sistema de refrigeració i el seu interior una peça de tonyina roja (Thunnus Thynnus) d’una longitud de 85 cm. i un pes d’uns 60 quilos.

Després d’identificar al patró de l’embarcació es va comprovar que el mateix era multireincidente en aquest tipus d’activitats il·lícites, havent sigut denunciat en més de trenta ocasions per practicar activitats pesqueres il·legals.

Al mateix temps a la fi de la setmana passada personal del Seprona de la Guàrdia Civil de Tortosa en coordinació amb Inspectors de Pesca de la Generalitat de Catalunya, van interceptar un vehicle que pretenia abandonar el port pesquer de Calafat, transportant en el seu interior un refrigerador portàtil de grans dimensions, descobrint a l’interior d’aquest diverses parts de tonyina roja trossejada, sense cap, vísceres i cua amb un pes d’uns 50 quilos, previsiblement preparat per a introduir-ho en la cadena alimentària fóra dels llits legals, burlant els controls administratius i sanitaris.

Per aquest motiu des va procedir a la confiscació dels exemplars capturats, practicant l’extracció de mostres per a l’anàlisi genètica, formulant acta-denuncia als infractors per infringir la Llei 3/2001 de Pesca Marítima de l’Estat, per la tinença i descàrrega d’exemplars de tonyina roja en època de veda.

Font: Ebre digital