• El passat dimarts 12 de novembre, l’alumnat de 4t d’ESO de l’IES José Vilaplana va assistir a la representació teatral de l’obra Don Juan Tenorio. La posada en escena d’aquest conegudíssim drama de José Zorrilla, a càrrec del grup Eina d’Escola, va tenir lloc a l’audiotori Ayguals d’Izco.

Un total de 58 alumnes van poder gaudir d’aquesta activitat complementària, organitzada pel Departament  de Castellà del centre, que els va convertir per una estona  en testimonis  directes dels amors entre entre Don Juan i Doña Inés.  L’obra, en opinió de l’alumnat, va resultar molt interessant ja que els va permetre apropar-se al teatre clàssic i comprovar com molts dels temes plantejats continuen tenint vigència en l’actualitat.

La sortida es va completar amb una visita a la Casa Membrillera, on van poder visitar les diferents exposicions permanents, entre les quals destaquen la dedicada a Carles Santos i  l’espai dedicat a Paco Batiste, expresoner del camp de concentració nazi a Mauthausen.

Una jornada de luxe, sens dubte, tant pel que fa a l’ampliació dels continguts curriculars com   al gaudi de l’art local i, fins i tot,  com a reflexió al voltant d’un moment històric importantíssim del segle XX.