COMUNICACIÓ A PREMSA:
  • El 59è Aplec del Puig que tindrà lloc aquest diumenge 28 d’octubre a la Muntanyeta de la Patà estarà centrat en el País Valencià i la necessitat d’erigir-nos en centre de les polítiques per a valencianes i valencians i de deixar de mirar cap a Madrid per esperar que ningú ens solucione els greus problemes estructurals, econòmics i culturals que patim.

Agafant el missatge i el mandat de la ponència aprovada ara fa un més a Simat de la Valldigna, des d’Esquerra Republicana del País Valencià – Esquerra Valenciana entenem que el País Valencià no pot seguir pidolant a cap amo, per progressista que vulga autodenominar-se, que ens tracte millor. No és una qüestió de sobiranisme, és qüestió de dret: el dret que tenim els valencians a gestionar els nostres propis recursos, a legislar sobre la nostra llengua, la nostra vivenda o el nostre territori.

Sense nostàlgia, mirant al futur, però analitzant allò que no s’ha fet bé, ERPV-EV vol fer una crida a la unitat de l’esquerra valencianista i republicana per intentar avançar cap al País Valencià lliure que mereixem i pel qual treballem des de fa anys.

Per això, l’acte polític de l’Aplec comptarà amb la participació de Josep Lluís Albinyana, jurista i polític compromès amb el valencianisme des de fa dècades. El president del Consell preautonòmic com poca gent poc parlar-nos del que ha de ser el País Valencià des de l’experiència i el compromís amb el nostre territori.

Però el fet de centrar-nos en el nostre país no pot fer que deixem de mirar que a pocs quilòmetres de casa nostra, el poble germà de Catalunya pateix un assetjament polític i judicial que ha dut al legítim govern de la Generalitat a la presó o a l’exili i que ha encausat a centenars de ciutadans pel sol fet de voler votar o de defensar el seu dret a viure en un estat lliure i independent de l’Estat Espanyol. La jove Núria Marín, membre de la Permanent Nacional del Jovent Republicà i portaveu d’Universitats per la República serà la veu del poble català que clama per la independència. Així mateix ens acompanyarà la diputada al Parlament de Catalunya Irene Fornós i el senador d’Esquerra Miquel Aubà.

El president d’ERPV-EV, Josep Barberà prendrà la paraula per cloure l’acte i fer una crida a la unitat de l’esquerra valencianista, únic camí per avançar cap a la República Valenciana; sense por i sense aldarulls però sí amb fermesa i convicció.

L’acte finalitzarà amb l’actuació de Josep Lluís Notari, cantautor de La Vilavella que ha publicat els discs “D’espadà i altres versos” i “L’Arcàdia de Syntagma”.

Com és tradicional, ens acompanyarà la colla “Estrella roja de Benimaclet

Previ a l’Aplec, el Jovent Republicà, comandat pel seu Portaveu Nacional Pau Morales, farà una reunió a la muntanyeta de la Patà.

A les 11.30 h els participants en l’Aplec estaran a la vostra disposició per si voleu treure declaracions. Esteu convidats a acompanyar-nos un any més.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here