Diumenge passat, 3 de Febrer, el Ruy López A rebia al seu club un altre equip que aspira a tot en aquesta lliga, el C.E Vilafranca. Fins a 3 Mestres Catalans d’escacs formaven part del full d’alineació de l’equip visitant. La derrota per 2.5 a 7.5 reflexa molt bé la diferència de nivell respecte al nostre club. Encara que Grima ho tenia tot a favor, un sacrifici mal calculat el va fer perdre la partida. Ramón no va veure una celada que li hagés permès guanyar una peça, i Albert, enfront d’un 2334 de puntuació ELO també va tenir les seues oportunitats. Derrotes també de Fontes, Jardí, Jofre  i un malalt Yeye que va treure forces per a presentar-se a jugar la partida.

Quasi tots els rivals ens portaven 100 punts de diferència d’ELO, i quasi es dona la sorpresa, encara que l’experiència d’un dels equips mes forts d’aquesta lliga es va fer valer. Destacar les victòries de Stephan i Diego, i unes taules del veterà de l’equip, Fernando Sanz, que amb 81 anys té  un coratge i determinació dignes d’admirar. Aquesta es la posició amb la que va forçar taules, amb De5+, sacrificant la dama i deixant ofegat el seu rei, bravo Fernando.

El Ruy López B es va desplaçar a Tarragona. Victòria de Elsa i Andoni. Elsa, germana de Diego Zafra, es un valor a tenir en compte sens dubte per al futur. Enhorabona a tots dos. Derrota per 4 a 2, amb molts joves de l’escola d’escacs del nostre poble.

El proper 10 de Febrer, ens visita a la nostra seu del Carrer Soro 14, el Club d’escacs Reus, un altre dels favorits, i tal vegada, encara més fort que el Vilafranca. A partir de la 5a ronda, ja comença de debò el nostre torneig, on ens jugarem la permanència amb rivals mes  assequibles, encara que a 10 taulers sempre poden haver sorpreses.