• El conseller de Política Territorial, Obra Pública i Mobilitat de la Generalitat, Arcadi España, ha visitat este matí el port de Vinaròs acompanyat per l’alcalde Guillem Alsina, el director general de Ports, Emilio Obiol, el delegat de la presidència a la província de Castelló, Adolf Sanmartín i diversos membres de l’equip govern

Respecte al port, el conseller ha anunciat que la Generalitat farà una inversió d’al voltant de 136.000 euros en el moll de pesca per a modernització i altres millores en les instal·lacions abans de concloure el 2020.

Quant a la presentación del pla d’usos del port, no ha donat cap data però sí que ha asssegurat que està molt avançat i que ja es disposa d’un esborrany. “La nostra intenció és accedir a fons europeus i per a això cal tenir una bona planificació, dialogada i pactada amb Ajuntament, Confraria i tots els operadors del port”, ha assenyalat.

España, que ha mantingut també una reunió de treball a l’Ajuntament amb els membres de l’equip de govern, també ha subratllat la importància de “l’accés de Vinaròs i la comarca de l’AP 7 per la N-232, una reivindicació històrica que intentarem que en els pròxims pressupostos ja es reflecteixi perquè és molt important per a aquesta comarca”.

A més, ha dit que la Generalitat estarà al costat de l’Ajuntament per a mediar amb el Ministeri en la cessió de l’antiga carretera N-340 al seu pas amb el municipi. “Encara que no sigui competència directa de la Generalitat, estarem al costat de l’Ajuntament perquè aquest traçat passi a titularitat municipal en les millors condicions”, ha indicat.

L’alcalde, Guillem Alsina va ha explicat que Vinaròs planteja a Foment per a la cessió de la carretera “un acord que inclou millorar l’asfaltat actual, la il·luminació de totes les interseccions, i la realització de quatre rotondes a les altures de Carrefour, la Bolera, l’avinguda Barcelona i el Duc de Vendôme.