• Dins de les activitats programades per l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre en commemoració del Dia de la Dona

La segona edició del curs de Defensa Personal per a Dones organitzat per la Policia Local d’Alcalà-Alcossebre, dins de les activitats programades per l’Ajuntament en el mes de març al voltant de la commemoració del Dia de la Dona, ha finalitzat amb un notable èxit d’assistència, amb 25 dones que han obtingut el diploma acreditatiu.

Les classes, a càrrec d’agents de la Policia Local que han rebut formació específica en aquest àmbit, s’han impartit tant a Alcalà com a Alcossebre, i s’han dirigit a dones de qualsevol edat i condició física. El seu objectiu ha estat el de ensenyar-los com enfrontar-se a situacions perilloses com agressions sexuals, violència de gènere o inseguretat ciutadana. Dins de les activitats, se’ls ensenyen moviments bàsics de defensa corporal o com utilitzar elements quotidians per defensar-se. Com a novetat, aquest any s’ha incorporat un tatami per poder realitzar els exercicis de manera segura i un vestit d’amortiment, conegut com “Redman”, que permet esmorteir els cops als formadors.

L’inspector en cap de la Policia Local, Abel Serret, ha destacat que “la gran acceptació que ja va tenir aquest curs l’any passat, ens va portar a ampliar els horaris aquesta edició passant de dos dies a la setmana a tres” i destacava “la implicació i bon fer dels agents que s’encarreguen del curs “. Per part de la Policia Local s’ha observat que “donar la formació i expedir un títol suposa un plus de motivació per a les participants i, a causa del èxit obtingut, anem a defensar la seua continuïtat”.