• Amb més de 90.000 visitants mensuals únics i de 450.000 visites a la web al mes, el Diari del Maestrat continua consolidant-se com un dels diaris online de referència a la comarca.

Per a això, s’ha invertit en la migració a un servidor dedicat i també en el redisseny del web, per facilitar la consulta a través de dispositius mòbils.

“Més d’un 75% dels nostres lectors llegeixen el Diari des dels seus smartphones, pel que hem apostat per tenir una versió mòbil molt més visual i intuïtiva, on sigue fàcil localitzar les notícies per poblacions i àrees temàtiques. A més, hem ampliat les seccions, però ara amb un disseny molt més net i actual. Volíem una pàgina més atractiva i estem molt contents amb el resultat “, explica Maria Roig, gerent d’aquest digital.

Maria Roig i Cristian Arnau

Migració a un servidor dedicat

Per al canvi de servidor s’ha comptat amb l’experiència d’ASERTIC, una empresa local instal·lada en el Centre de Coneixement Vinalab, dedicada al suport TIC per a empreses i que ofereix diferents opcions d’allotjament per a pàgines web. L’enginyer informàtic Cristian Arnau, responsable del projecte, ha explicat que “a causa de l’alt volum de persones que visiten el Diari del Maestrat, era important traslladar-lo a un nou servidor.

“Hem optat per un dedicat d’un reconegut proveïdor europeu basat en Linux Debian 9 Strech, utilitzant Cloudfare com a proveïdor de CDN, la xarxa de lliurament de contingut. Entre altres característiques implementades de base, s’ha utilitzat el xifrat oportunista, millorant el rendiment de l’HTTP/2 i la funció 0-RTT per a connexions TLS més ràpides”, ha expressat l’expert, qui indica que s’han realitzat optimitzacions amb funcions Minify i inline perquè la navegació i l’experiència d’usuari siguen molt més agradables.

Maria Roig i Alesia Martínez

Disseny responsiu per a mòbils

Aquest canvi s’ha dut a terme juntament amb laredactora.com, una agència vinarossenca de comunicació especialitzada en continguts SEO, en disseny web i xarxes socials, a la qual se li va encarregar millorar el disseny general del web i la responsivitat mòbil. “Quan des del Diari del Maestrat ens van demanar fer-nos càrrec d’aquesta part del projecte, no ho vam dubtar ni un segon”, explica Alesia Martínez, responsable del desenvolupament front-end.

La millora és evident i les dades mostren com, tot just uns dies després de realitzar aquests canvis, les sessions del Diari del Maestrat s’han incrementat en un 239%, augmentant la durada mitjana de cada visita i baixant la taxa de rebot. Però els canvis i millores no acaben aquí, ja que en els propers mesos continuaran les actualitzacions perquè el portal estigue sempre al dia a nivell tecnològic.