El dissabte 22 d’abril de les 10.30 a les 19.30, l’Ateneu Cultural de Benicarló organitza RefugiARTS, una festa solidària pels refugiats que tindrà lloc a la plaça del Convent de Benicarló.

L’acte comptarà amb diverses accions i col·laboracions d’entitats culturals comarcals amb l’objectiu de promoure la conscienciació al voltant de la greu i injusta situació de refugiats i refugiades en territori europeu.

Donarem inici a la jornada a les 10.30 amb una bicicletada organitzada pels companys d’El Front. Seguidament la festa continuarà amb un taller de jocs tradicionals, un mural participatiu, una partida de pilota valenciana amb el Club de Pilota Arrea-li bona, un espectacle de dansa tribal a càrrec de Mènades d’Irta i una actuació de la Colla de Dolçainers de Benicarló.

A continuació el Petit Festival col·laborarà amb una paella solidària i la cafeteria Bamboo aportarà el seu granet de sorra amb el concert de La Mala Reputación.

L’acte finalitzarà amb una exhibició i taller de balls tradicionals a càrrec del Grup de música i danses La Sotà, un recital de poesia amb l’Associació Estellesiana Rodonors Invictes i una actuació del Cor Da Capo Benicarló.

Per tant, volem agrair la predisposició i la participació a totes les associacions i entitats col·laboradores i també a aquelles amb qui, per problemes d’agenda o per la limitació temporal de l’acte, no hem pogut comptar. Evidentment, també us hem d’agrair a vosaltres la resposta a la nostra crida i la vostra difusió de l’acte, i animem a la gent a acompanyar-nos i gaudir dels diferents actes.

Per últim, voldríem destacar que, tot i que es tracta d’un acte gratuït, totes les donacions voluntàries seran destinades íntegrament a Obrim Fronteres València, una plataforma que treballa a favor dels drets humans de les persones refugiades que estan arribant a Europa.

Tot i que som conscients que l’exili i l’acollida no haurien de ser la solució al problema, pensem que l’excepcionalitat de la situació exigeix una resposta unànime per part de la ciutadania. I, sincerament, desitgem que aquest siga el primer i l’últim RefugiARTS.