• La XIX edició del Festival Internacional de Curtmetratges de Vinaròs “Agustí Comes”, que organitza cada estiu la Fundació Caixa Vinaròs amb la col·laboració de l’Ajuntament, ha rebut un total de 893 curtmetratges de 41 països.
  • Les projeccions de les 12 obres finalistes tindran lloc al “Vinaròs Arena” de la plaça de bous. Serà els dies 21,22 i 23 de juliol.
  • El 24 de juliol serà el torn de la “Macedònia de Curts” i l’1 d’agost se celebrarà el lliurament de premis del jurat i del públic, dotats amb 1.000 euros i escultura de Lukas Ulmi.

La presentació d’aquesta 19a edició del Festival s’ha fet a l’auditori Carles Santos per part del regidor d’Interès Turístic i Promoció de la Ciutat, Marc Albella i la coordinadora del Festival, Nati Romeu.

Albella ha destacat que el festival “és l’esdeveniment cultural i turístic de més projecció a la ciutat, està plenament consolidat i malgrat la pandèmia del Covid-19, s’han rebut una gran multitud de propostes cinematogràfiques”.

De la seua banda, Romeu ha explicat que l’accés al “Vinaròs Arena” per a presenciar les projeccions comptarà amb totes les mesures de seguretat i higiènico-sanitàries. L’inici de les sessions és a les 22 hores, però les portes estaran obertes una hora abans. És obligatori l’ús de mascareta per a accedir al recinte.

Les entrades, al preu d’1 euro, estan disponibles des del dijous a l’auditori municipal de 18 a 20 hores. Un 20% de les entrades estaran a la venda en taquilla. Enguany no es repartiran programes en paper i l’organització disposarà codis QR en les diferents entrades a la plaça perquè els assistents puguin tenir tota la informació referent al festival.

Destacar que el cartell de l’edició ha estat obra de l’artista cubà Jorge Félix, i el vídeo introductori del festival ha estat confeccionat per Manolo Mesa i la música de Juan Bautista Domènech. La presidència del jurat recau enguany en Joan Salvat Sanchís Aizpun, professor associat del grau d’audiovisual i publicitat de l’UJI.