NOTA DE PREMSA
 
DESPRENIMENTS PENISCOLA
 
  • Costas ha vingut ignorant els problemes d’estabilitat sota el castell que denuncien els esportistes nàutics durant els governs de PP i PSOE, assenyala Carles Mulet

El Govern ha admès al senador Carles Mulet que “la Direcció General de la Costa i la Mar no ha emès cap informe tècnic en relació amb el despreniment a què es refereix la pregunta”. La coalició ha realitzat preguntes i iniciatives al Senat pels problemes d’estabilitat que presenta el tómbol del principal municipi turístic de costa del nord valencià des de 2018, quan van començar els primers despreniments en la zona del pas de la girafa. 

Per a Mulet i el portaveu de la coalició en aquest municipi turístic, Juan Marcos Bayarri, la resposta és “deplorable” i evidència “un desistiment de funcions davant un potencial perill que té tots els números per a acabar afectant el pati del far i entorn del castell, la tutela patrimonial del qual està baix la protecció de l’Estat”.

Segons el portaveu a Peníscola, Juan Marcos  Bayarri “que ni l’anterior govern del PP, ni l’actual del PSOE hagen fet una sola línia d’informe és vergonyós” i s’ha preguntat “a què van vindre a fotografiar-se els tècnics de Costes amb l’alcalde de la localitat si no s’ha fet res per estudiar i garantir l’estabilitat del tómbol sobre el qual s’assenta el monument històric a pesar que es va publicar que farien una valoració dels despreniments i es van desplaçar enginyers des de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i de la Mar”.
 
El portaveu municipal ha lamentat el poc interès municipal a realitzar un seguiment de la situació del tómbol en la cara més afectada pels temporals i despreniments després de titllar de “irresponsables” als qui s’han preocupat per aquesta situació que amenaça la integritat del conjunt històric.
 
Compromís manifesta la seua preocupació per la continuada caiguda de grans blocs de roca i sediments sense que s’haja realitzat cap acció ni informe sobre aquest tema.