• Mulet critica que l’executiu evite pronunciar-se a les qüestions claus més enllà de la reversió a la gestió pública.

NOTA DE PREMSA

Castelló, a 14 de febrer de 2019. El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha criticat que de nou l’executiu no conteste al fons de les preguntes sobre el futur de l’AP7 “ s’enroquen en el que no li preguntem, que és sobre l’aplicació d’eurovinyetes o explotacions privades encobertes com els peatges en l’ombra, quan portem més de mitja dotzena de preguntes concretes sobre un tema, i ixen per la tangent, ens porten a témer el pitjor” 

La pregunta:

Lamentem de nou que el Govern, torne a evitar explicar amb claredat quines són les pretensions reals respecte al futur de l’AP7 en el territori valencià. Així, d’una nova resposta a tres preguntes escrites formulades per Compromís, el Govern torna a eixir-se per la tangent per a no pronunciar-se amb claredat.

Tot això ens confirma els pitjors auguris, que tant el Ministre Ábalos com el secretari d’Estat d’infraestructures, Pedro Saura, han anat deixant caure cada vegada que els hem interpel·lat directament al Senat

A les preguntes concretes:

Una vegada finalitzat el període d’explotació privada de la Ap7, procedirà el Govern a la gestió 100% pública d’aquesta?
Una vegada finalitzat el període d’explotació privada de la Ap7, procedirà el Govern a la gestió privada d’aquesta?
Una vegada finalitzat el període d’explotació privada de la Ap7, procedirà el Govern a implantar algun tipus de peatge en l’ombra o una altra forma d’explotació que supose un contracte amb alguna empresa privada?

EL Govern contesta “actualment, el Govern té previst que, una vegada finalitze la concessió de l’AP7, Entre Tarragona i Alacant, revertisca a l’Estat i s’allibere de peatge

Que revertisca a l’Estat i s’allibere de peatge, no descarta en cap moment a un gestió privada ( pot ser revertir-se a Estat i que aquest, titular d’ella, concedisca a qualsevol empresa privada, la seua gestió, i que s’allibere l’actual peatge, no descarta un model dels anomenats peatges a l’ombra o una altra forma d’explotació que supose un contracte amb alguna empresa privada, o siga, que podem tornar a haver de pagar a una empresa privada per aquesta autopista, encara que no siga directament amb un tíquet cada vegada que la usem.

Fa faltar recordar les lamentables declaracions de Ábalos en la Cambra Alta en justificar que cal buscar alternatives perquè “res és gratis”, que ens diga als valencians i valencianes això, després de pagar fins a 4 vegades aquesta autopista mentre hem pagat també amb els nostres diners el rescat de les radials, les autovies en zones on ningú les usa o ruïnoses infraestructures com l’aeroport de Castelló, per a major glòria del balafiament, és d’humor negríssim. I que es plantege ara el Govern aplicar eurovinyetes mentre ha existit barra lliure
a manera clientelista en tota Espanya excepte al País Valencià, demostra que se’ns riuen en la cara.

Lamentem la falta de valor de Ábalos a ser clar . en desenes d’ocasions li hem preguntat sobre les pretensions respecte a l’AP7 , amb preguntes molt concretes, i sempre acaba sense dir res nou, i no contestant als punts clau, i per això no fa témer sempre el pitjor, de nou Ábalos acomiada 2018 sense explicar clarament les seues pretensions, encara que es puguen llegir entre línies

Per tot això preguntem de nou, ja que no s’ha respost:

1Una vegada finalitzat el període d’explotació privada de la Ap7, procedirà el Govern a la gestió 100% pública d’aquesta?
2Una vegada finalitzat el període d’explotació privada de la Ap7, procedirà el Govern a la gestió privada d’aquesta?
3Una vegada finalitzat el període d’explotació privada de la Ap7, procedirà el Govern a implantar algun tipus de peatge en l’ombra o una altra forma d’explotació que supose un contracte amb alguna empresa privada?

LA RESPOSTA

La intenció del Govern és que totes les autopistes el termini de les quals de concessió finalitze revertisquen a l’Administració General de l’Estat i s’alliberen de peatge. Això és un compromís per a totes les autopistes el termini de les quals de concessió finalitze en la present Legislatura.

Segons Mulet “ de nou no expliquen si gestió serà privada o pública una vegada es revertisca a l’administració de l’estat, que siga lliure de peatge no és sinònim que siga de gestió pública, i de nou no descarta el peatge en l’ombra , eurovinyeta o o una altra forma d’explotació que supose un contracte amb alguna empresa privada”