NOTA DE PREMSA

 

  • El portaveu socialista Joan Ronchera ressalta que l’ajuntament rebrà més ingressos “gràcies als governs socialistes”

El Grup Municipal Socialista (GMS) d’Alcalà de Xivert-Alcossebre ha criticat que l’alcalde del Partit Popular Francisco Juan “faça gala” d’unflar les arques públiques a base de demanar préstecs 

El potaveu socialista en el municipi, Joan Ronchera, assegura que l’ajuntament “no para de sol·licitar préstecs any rere any i cada vegada més » .Per a este any s’ha sol·licitat un préstec de 600.721,44 euros. 

Ronchera argumenta que “el Partit Popular, sempre ha defensat el deute 0 en les institucions. No obstant això, Francisco Juan és el rebel en el seu propi partit ja que, any rere any, no para de sol·licitar un préstec darrere l’altre a nom de l’ajuntament”. 

D’altra banda, des del Grup Socialista d’Alcalà de Xivert-Alcossebre es posa en valor “els ingressos que el nostre municipi rebrà de manera clara i inequívoca dels governs socialistes de l’Estat, la Generalitat i la Diputació”, assevera Ronchera.

Referent a això, el regidor del PSPV-PSOE recorda que “els diners que ens dóna el Govern d’Espanya augmenta en 145.000 euros respecte a l’any anterior, que també es va incrementar, a més de que ens dóna suport per a finançar polítiques contra la violència de gènere. A això se suma que, per primera vegada en la història la Generalitat, s’ha creat el Fons de Cooperació Municipal, una ajuda per als municipis obligada pel nostre Estatut i que el PP sempre va incomplir. El Govern provincial també s’ha adherit a esta ajuda, pel que rebrem prop de 200.000 euros per a les despeses que l’ajuntament entenga convenients”. 

Finalment, Ronchera assenyala que les subvencions socials de la Generalitat “no paren d’augmentar cada any, incrementant-se per tres respecte a l’època del PP”.