• El nou projecte sobretot aposta per un turisme de qualitat basat en la sostenibilitat, accessibilitat i innovació per tal de crear noves experiències actualitzades a les noves demandes del sector.

Definir un horitzó estratègic que permetisca a Vinaròs i Benicarló impulsar la seua competitivitat turística en el marc del model de turístic intel·ligent de la Comunitat Valenciana és l’objectiu de l’anàlisi presentada avui al Centre del Coneixement del Vinalab a Vinaròs.

L’estudi elaborat per l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques, amb el suport dels ajuntaments de Vinaròs i Benicarló, s’ha realitzat a partir de la metodologia de planificació de destinacions intel·ligents desenvolupada pel Invat•tur que inclou la revisió dels models de totes dues destinacions i l’emplenament d’indicadors específics, així com la participació social. Tot això ha portat a un diagnòstic de la situació i diferents línies estratègiques i propostes d’actuació.

Sostenibilitat, governabilitat, accessibilitat, connectivitat, innovació i un sistema intel·ligent d’informació són, precisament, les línies d’acció proposades després de l’anàlisi. Així mateix, l’informe recomana reforçar la col·laboració del sector, evolucionar cap a un pla director conjunt i consolidar la participació de tots dos municipis en la Xarxa de destinacions turístiques intel·ligents de la Comunitat Valenciana.

L’acte de presentació de l’estudi ha comptat amb la participació de l’alcalde de Vinaròs, Enric Pla; l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles; el director de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques, Francisco Juan; i el director d’Intel·ligència Turística de la Comunitat Valenciana, Mario Villar.

Precisament ha estat Mario Villar qui ha destacat la importància d’aquest anàlisi, el primer que es duu a terme a la província de Castelló. Villar ha assegurat que “aquest document serà el full de ruta per a la conversió de Vinaròs i Benicarló en Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana”.