Select Page

Advertisement

El llagostí i Vinaròs protagonitzen el relat de la campanya “Llegir en valencià, la nostra cuina”

NOTA DE PREMSA

  •  La campanya impulsada amb la col·laboració de l’Agència de Promoció del Valencià pretén fomentar la lectura, al mateix temps d’oferir un relat proper inspirat en la gastronomia i costums locals

 

oznor

Vinaròs, 11/07/2018

La tretzena edició de la campanya “Llegir en valencià” convida els lectors a llegir onze històries elaborades a través d’una selecció de productes tradicionals de la gastronomia valenciana. Entre aquests hi ha el llagostí, l’ingredient a partir del qual ha filat la trama de Després de les marees l’escriptor Ivan Carbonell Iglesias.

Per això enguany, l’Ajuntament de Vinaròs no ha dubtat a sumar-se a la iniciativa de la Fundació Bromera i ha impulsat la campanya “Llegir en valencià” a Vinaròs.

L’objectiu d’aquesta campanya de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura és, com en les anteriors, que la gent llija i que, a més, ho faça en valencià. “Llegir en valencià, la nostra cuina” compta amb més de cinquanta entitats públiques i privades implicades, entre les quals es troba l’Ajuntament de Vinaròs, les quals treballen per un objectiu comú: fomentar la lectura i promocionar la nostra llengua, així com donar a conéixer els costums, les tradicions i la cultura del poble valencià.

Durant la presentació de la novel·la d’Ivan Carbonell, el regidor de Cultura, Marc Albella, ha destacat que “es tracta d’un relat que gira al voltant de la pesca, el port i el llagostí per fer-ho més atractiu per als veïns”. D’altra banda, ha afegit que “l’Ajuntament adquirirà un lot de llibres que repartirà entre els col·legis, tant públics com concertats, per fomentar la lectura entre els petits”.

L’autor Carbonell ha detallat que la novel·la Després de les marees és una història d’amor que transcorre a Vinaròs, segons afegia per escriure-la s’ha inspirat en altres relats com el Món Mariner de Peníscola d’Alfred Ayza i El País Valencià de Joan Fuster, així com diversos llibres de gastronomia per buscar la vessant culinària. En aquest sentit, comentava que també s’ha basat en les experiències personals que ha viscut a Vinaròs per crear una novel·la propera i creïble per al lector.

El llibre sobre Vinaròs i el llagostí es podrà adquirir, per un euro, el diumenge 15 de juliol amb el diari Levante-EMV, i el 28 de juliol, amb Información.

 

Notícies per WhatsApp

Oratge

El tiempo - Tutiempo.net

Enquestes

¿Que le parece la promoción de la alcachofa de Benicarló?

Ver resultados

Cargando ... Cargando ...

PROGRAMA CARNAVAL

PEÑÍSCOLA DE CINE

Vídeos recents

Loading...