sdr_HDRB
oznor

El delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha visitat avui l’estació de trens de Vinaròs per fer una valoració dels tres mesos de funcionament de l’ampliació de la línia Castelló-Vinaròs, acompanyat de la subdelegada del Govern a Castelló, Immaculada Ten i alcaldes de les poblacions de la comarca. Per a Fulgencio, els tres mesos de servei donen un balanç “positiu”, en haver-hi un increment d’usuaris d’ 21% del volum de passatgers (de 1.075 passatgers diaris a 1.300). De totes maneres, ha assenyalat que “és un percentatge que creiem que té possibilitats de millora”.

Quant a les queixes de plataformes usuaris sobre els preus, que tenen preu de regional, ha dit que “estem d’acord en la reivindicació, som conscients que cal continuar incrementant la qualitat en el servei, perquè venim d’una mala situació, d’anys en què s’ha invertit poc tant en infraestructures com en material rodant”, però va recordar que “les OSP suposen en la Comunitat Valenciana 93 milions destinats a cobrir-les”, i que “el bitllet està finançat entre el 71% i el 86% pel que és un esforç pressupostari molt important”.

Respecte als constants retards dels quals també es queixen els usuaris, va explicar que “venim d’una mala planificació en el desenvolupament de les línies ferroviàries i aquesta és una situació que és molt difícil de resoldre”. Va dir que el nivell d’incidències ha disminuït, “però no s’ha solucionat i és cert que els trajectes de Castelló a Vinaròs estem tenint una sèrie de dificultats que hem d’anar millorant en dies successius” i ha considerat que “la solució ve donada pels pressupostos generals de l’Estat 2019 que seran els que marquin un abans i un després en el món de la rodalia”.
D’altra banda, l’alcalde, Enric Pla, ha dit que Vinaròs està accions per a millorar el servei, com a millores en el transport urbà a l’estació acoblant el contracte a les freqüències de la línia. “Falten dos anys per a fer una valoració més completa, però de moment és positiva. Falta l’aprovació dels pressupostos de l’estat, on hi ha esmenes impulsades des de Podemos com la millora del material rodant de Renfe”, ha indicat.
L’alcalde d’Alcalà de Xivert, Francisco Juan Mars, de la seua banda, ha demanat l’accessibilitat de l’estació d’Alcalà Alcossebre, i l’alcaldessa de Benicarló, Charo Miralles, ha dit que “estem en el camí adequat”, però demana que s’utilitze més el servei i ha informat que ha demanat una reunió a la UJI amb les associacions d’estudiants i informar-los i mostrar-los amb números l’estalvi que suposaria anar i tornar a casa en rodalia i no haver de llogar un pis.