La falta de pluges continua passant factura a les infraestructures hídriques de la província de Castelló que veuen com continuen reduint-se els nivells d’aigua embassada. De fet, els embassaments castellonencs, emmarcats dins de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) es troben al 45% de la seva capacitat, a penes cinc punts per sobre del conjunt de la mitjana dels pantans de la Confederació.

Especialment crítica és l’estat de l’embassament d’Ulldecona, situat a La Pobla de Benifassà, a la província de Castelló. Els seus registres ofereixen dades alarmants perquè a penes arriba al 7,86% de la seva capacitat i ni tan sols aconsegueix l’hectòmetre cúbic d’aigua embassada quan la seva capacitat màxima és 11 hectòmetres.

Malgrat la seva situació, Ulldecona no és l’embassament que pitjor està dins de l’estructura de la CHJ perquè embassaments situats a la província de València com la presa de Algar o Escalona, estan amb menys reserves amb tot just el 1,57 i 4,63%, respectivament, d’aigua embassada.

Font: Ebre digital